Sezona je omiljene francuske salate, a mi smo pronašle najbolji recept za ovu kraljicu blagdanskog stola
Sastojci
Priprema
Sve sastojke za salatu sitno nasjeckaj na kockice. Ostavi sa strane kuhani krumpir, kisele krastavce, jaja i jabuku.
Zakuhaj par litara vode u većem loncu, dodaj smrznuti grašak i kuhaj dok ne omekša. Dodaj mrkvu i celer i kuhaj još 10-ak minuta. Ako želiš da mrkva i celer budu hrskaviji, ostavi ih da prokuhaju 5 minuta.
Pomiješaj sastojke za dresing: majonezu, limunov sok, senf i po želji sol i papar.
Pomiješaj sve sastojke (sada dodaj i narezani krumpir, kisele krastavce, jaja i nasjeckanu jabuku) i dresing u velikoj zdjeli i ostavi u hladnjaku nekoliko sati dok se ne ohladi ili još bolje preko noći da se okusi dobro povežu.
Savjet
Ako želiš nešto zdraviju varijantu francuske salate, koristi 150 grama majoneze i 150 grama grčkog jogurta. Jabuku možeš i ne moraš staviti, kako više voliš.