Dvije torte za Novu godinu

Isprobajte dubrovačku ili markiza tortu

Dvije torte za Novu godinu

Dubrovačka torta

Sastojci:
8 jaja
24 žlice šećera
30 dkg mljevenih badema
30 dkg mljevenih oraha
kora i sok jedne veće naranče
kora i sok jednog većeg limuna
10 dkg maslaca
2 čokolade

Priprema:
Potrebno je dobro izmiksati osam žumanjaka s osam žlica šećera. Smjesi je potrebno dodati mljevene orahe te sok i koru naranče.Od osam bjelanjaka i 16 žlica šećera, potrebno je istući čvrsti snijeg. Snijegu je potrebno dodati bademe te sok i koricu limuna. Kalup za tortu prvo je potrebno namazati i na dno staviti papir za pečenje. Zatim se u njega ulijeva smjesa s orasima, nakon čega dolazi smjesa s bademima. Peče se u zagrijanoj pećnici od 150 do 170 stupnjeva C, približno 50 minuta Kad se torta ohladi, potrebno ju je izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade. Glazura se radi tako da se na laganoj vatri otope dvije čokolade prethodno potrgane na kocke s 10 dkg maslaca nasječenog na male komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/3