403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Dvije torte za Novu godinu

Dvije torte za Novu godinu
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Isprobajte dubrovačku ili markiza tortu

Dočekali Novu godinu s obitelji ili s prijateljima, počastite se tortom, kremastom i ukusnom slasticom, kraljicom kolača.  

Dubrovačka torta

Sastojci: 8 jaja 24 žlice šećera 30 dkg mljevenih badema 30 dkg mljevenih oraha kora i sok jedne veće naranče kora i sok jednog većeg limuna 10 dkg maslaca 2 čokolade Priprema: Potrebno je dobro izmiksati osam žumanjaka s osam žlica šećera. Smjesi je potrebno dodati mljevene orahe te sok i koru naranče.Od osam bjelanjaka i 16 žlica šećera, potrebno je istući čvrsti snijeg. Snijegu je potrebno dodati bademe te sok i koricu limuna. Kalup za tortu prvo je potrebno namazati i na dno staviti papir za pečenje. Zatim se u njega ulijeva smjesa s orasima, nakon čega dolazi smjesa s bademima. Peče se u zagrijanoj pećnici od 150 do 170 stupnjeva C, približno 50 minuta Kad se torta ohladi, potrebno ju je izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade. Glazura se radi tako da se na laganoj vatri otope dvije čokolade prethodno potrgane na kocke s 10 dkg maslaca nasječenog na male komade.

Torta markiza

Sastojci: Za biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice kakaa ili čokolade u prahu Za kremu: 7 jaja 250 gr maslaca 200 gr šećera u prahu 200 gr čokolade za kuhanje ili 100 gr čokolade za kuhanje i 100 gr mliječne čokolade, ako želite malo slađu kremu 0,5 l slatkog vrhnja 1 vrećica instant želatine Ukrasni rub torte: 120 gr čokolade za kuhanje oko 100 gr bijele čokolade Priprema: Bjelanjke umutiti u snijeg. Dodati šećer. Umiješati žumanjak jedan po jedan. Prosijati brašno i kakao zajedno. Pažljivo umiješati brašno i kakao u smjesu od jaja. Na dno kalupa za tortu staviti papir za pečenje. Izliti smjesu. Peći na 180 C 35 minuta. Pečeni biskvit ohladiti i prepoloviti. Čokoladu omekšati na pari i ohladiti. Maslac i šećer u prahu pjenasto umutiti. Dodati otopljenu čokoladu. Umiješati žumanjke u kremu. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pažljivo umiješati snijeg u kremu. Slatko vrhnje tuči u šlag. Dodati instant želatinu. Polovicu biskvita okružiti obručem kalupa za tortu. Kremu i šlag staviti u vrećice kojima smo odrezali vrh . Nanijeti u krugovima na biskvit. Ostaviti malo kreme za vrh torte i ostaviti 1/3 šlaga za ukrašavanje torte. Prekriti kreme drugim dijelom biskvita. Tortu dobro ohladiti, najbolje preko noći. Skinuti obruč s ohlađene torte. Izmjeriti opseg kalupa i papir za pečenje izrezati po želji. Nanijeti otopljenu bijelu čokoladu. Počekati dok se ne osuši. Premazati  otopljenom tamnom čokoladom. Pričekati 2 minute. Pažljivo nanijeti namazan papir na rub torte (čokolada uz tortu, papir s vanjske strane). Dobro ohladiti. Pažljivo odvojiti papir. Po vrhu torte nanijeti ružice od šlaga i ukrasiti tortu strugotinama čokolade i nitima od otopljene čokolade.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx