Kuhaš li svakodnevno, vjerojatno ti ponekad uzmanjka inspiracije što pripremiti za ručak pa se zatekneš u začaranom krugu ugljikohidrata - krumpir, tjestenina, riža pa opet krumpir, tjestenina, riža... Što još?
Ako ti je danas jedan od tih dana u kojima ne znaš što bi napravila za prilog uz meso ili ribu, na pravom si mjestu. Pogledaj "izvan okvira", u ovom slučaj izvan svog kuhinjskog ormarića u kojem ti stoji "sveto ugljikohidratno trojstvo" i skuhaj heljdu, mahune ili proso. Ove namirnice hranjive su i ukusne pa im nekada niti ne trebaju šnicla ili dva oslića da ih "podebljaju".
U nastavku smo pripremili recepte za priloge koji nisu krumpiri, riža i tjestenina.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/f04be13c-35a6-11eb-bd55-0242ac130013/v/2dd14004-38e2-11eb-a900-0242ac15000f/1600x1200-2dd1533c-38e2-11eb-8306-0242ac15000f.webp)
(FOTO: Pexels)