
Donosimo ti recept za čuvenu pileću juhu s knedlama Dolly Parton

Izazovi inspirirani popularnom country pjevačicom Dolly Parton posljednjih su dana vrlo popularni i preplavili su društvene mreže.
Pileća juha s knedlama
1 pile
2 i pol žličice soli
3/4 žličice papra
1 oguljeni luk
1/4 čaše nasjeckanih listova celera
2 čaše brašna
pola žličice sode sode bikarbone
3 žlice biljne masti
3/4 čaše mlijeka
Priprema:
Piletinu prelij litrom vode, dodaj dvije čajne žličice soli, prekrij, stavi u lonac i pusti da zavre. Vatru smanji na srednju temperaturu i dodaj papar, luk i celer. Piletinu kuhaj sve dok se meso ne odvoji od kostiju.
Iz lonca izvadi piletinu i luk, a listove celera procijedi. Luk i celer baci, a piletinu ostavi sa strane da se ohladi.
Kada se piletina malo ohladila, meso odvoji od kostiju i nareži na male komade. Kožu i kosti baci, a vatru stavi na visoku temperaturu kako bi juha zavrela.
U zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i preostalih pola žličice soli, dodaj biljnu mast i miješaj dok se mješavina ne pretvori u velike mrvice.
Postupno umiješaj malo mlijeka dok smjesa ne postane vlažna. Smjesu stavi na podlogu koju si prethodno posipala brašnom i lagano mijesi otprilike pet minuta.
Knedle neka ti budu debele oko centimetar i izreži ih na kvadratiće veličine od oko 4 centimetara. Ubaci ih u zavrelu juhu, vatru stavi na najnižu temperaturu, kuhaj 10 minuta i lagano miješaj.
U lonac stavi piletinu, lagano miješaj i kuhaj 8 minuta, a nakon što je juha gotova, serviraj ju toplu.