Ako voliš šljive i nemaš ideju kako ih iskoristiti, s ovim desertom sigurno nećeš pogriješiti jer osim što je brz i jednostavan, također je i nevjerojatno ukusan. Kao stvoren za ove kasne ljetne dane!
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
Stavi brašno, bademovo brašno i šećer u zdjelu i pomiješaj. Dodaj male komadiće maslaca i ubaci ih u mješavinu brašna da dobiješ smjesu grubih mrvica.
Prepolovi šljive, izvadi im koštice pa ih nareži na male komadiće. Stavi ih u posudu za pečenje.
Dodaj šećer, cimet, piment, đumbir i kukuruzno brašno u šljive i promiješaj tako da budu ravnomjerno obložene. Dodaj malo naribane limunove korice i sok od limuna te promiješaj da se smjesa ujednači. Poravnaj gornji sloj šljiva tako da bude ravnomjerno.
Prelij šljive mrvičastom smjesom i rasporedi je sa strane tako da prekrije šljive. Peci otprilike 35 - 45 minuta dok lagano ne porumeni na vrhu.
Posluži toplo, ali pripazi jer će biti jako vruće čim izađe iz pećnice (ostavi da se ohladi 10-ak minuta). Posluži uz vrhnje ili kuglicu sladoleda.