Čokolada i maslac od kikirikija jedna su od najboljih kombinacija okusa koje postoje, a ako još nisi imala priliku isprobati ih zajedno, imamo savršeni recept
Ne postoji ništa tako dobro kao domaći maslac od orašastih plodova, a ovaj čokoladni maslac od kikirikija nije iznimka. Toliko brz za pripremu, bez dodanog šećera i sa samo četiri jednostavna sastojka - ovaj čokoladni maslac od kikirikija istovremeno je bogat čokoladnim i orašastim okusom, a kremaste teksture. Savršen kao namaz na kruhu, za palačinke, vafle ili kao slatki dodatak zobenoj kaši ili smoothieju. Jednom kad ga probaš, nećeš se više htjeti vratiti kupovnoj verziji, bilo čokoladnog namaza, bilo maslaca od kikirikija.
Sastojci
200 grama neslanog kikirikija
3 žlice kakaa u prahu
3 očišćene datulje
1 žlica kokosovog ulja
Priprema
01.
U blender stavi očišćeni kikiriki, kakao u prahu, očišćene datulje i kokosovo ulje te blendaj dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu, oko 5-7 minuta.
02.
Čuvaj u posudi s poklopcem u hladnjaku do mjesec dana.
Savjet
Po želji, u recept možeš dodati i malo nasjeckane čokolade, ekstrakt vanilije ili kokosovo brašno.
Izdavačhttps://www.loveandzest.com/homemade-chocolate-peanut-butter/
NakladnikLove & Zest