Cheesecake od bijele čokolade i malina bez pečenja koji će te oduševiti

Cheesecake volimo u svom oblicima i svih okusa, a danas ti donosimo brz i jednostavan recept za ukusni cheesecake od bijele čokolade i malina koji se ne peče i gotov je za tren

Cheesecake od bijele čokolade i malina bez pečenja koji će te oduševiti
Foto: Pexels
Ukusna torta od sira, ili popularni cheesecake, jedan je od onih deserata koje možemo jesti baš uvijek. Od onog klasičnog do cheesecakea s najrazličitijim voćem, ovaj desert dolazi u bezbroj varijanti, od kojih je jedna bolja od druge. Najdraži su nam, dakako, oni koji se brzo naprave, zato je cheesecake bez pečenja mnogima najdraža verzija. A danas ti donosimo recept za upravo takav cheesecake, koji je brz i jednostavan koliko i ukusan. Uz dodatak bijele čokolade i osvježavajuće maline, ova je torta kao stvorena za proljetne dane, a evo i kako ju napraviti.

Sastojci

150 g digestive keksi
75 g maslaca
250 g mascarpone sira
300 ml vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g bijele čokolade
400 g svježih malina

Priprema

01.

Kalup za tortu premaži maslacem. Kako bi napravila podlogu, kekse stavi u plastičnu vrećicu i istuci valjkom dok se ne izmrve, a možeš ih smrvjeti i u blenderu. Zatim otopi maslac u maloj posudi na laganoj vatri, unutra dodaj kekse i promiješaj. Podlogu ravnomjerno stavi na dno kalupa za pečenje i poravnaj žlicom, a zatim poklopi i ohladi u hladnjaku.

02.

Kako bi napravila nadjev, stavi mascarpone i vrhnje za šlag u posudu i miješaj mikserom dok smjesa ne postane glatka, a zatim u smjesu umiješaj vaniliju.

03.

U malu vatrostalnu posudu stavi bijelu čokoladu razlomljenu na kockice, a posudu stavi iznad lonca s kipućom vodom. Miješaj dok se čokolada ne otopi, a zatim ju ostavi 5 do 10 minuta kako bi se ohladila. Nakon toga, otopljenu čokoladu ulij u mascarpone i dobro promiješaj.

04.

Kako bi napravila preljev od malina, polovicu malina stavi u mali blender i miksaj dok smjesa ne postane tekuća, a zatim je prelij kroz sito u drugu posudu kako bi uklonila sjeme.

05.

Kalup i podlogu izvadi iz hladnjaku i smjesu mascarpone sira i bijele čokolade žlicom ravnomjerno raspodijeli po podlozi. Cijelu smjesu lijepo poravnaj, pokrij prozirnom folijom i tortu stavi u hladnjak na najmanje šest sati, a poželjno je preko noći.

06.

Nakon što se torta ohladi, prelij ju preljevom od malina i stavi u hladnjak na još nekoliko sati, a nakon toga možeš ju poslužiti uz komadiće preostalih malina.

Savjet

Ova se torta može pripremiti do dva dana unaprijed, a možeš ju napraviti i bez dodatka malina, ili pak umjesto malina dodati šumsko voće.

N.B.
5.5.2021.