Cheesecake volimo u svom oblicima i svih okusa, a danas ti donosimo brz i jednostavan recept za ukusni cheesecake od bijele čokolade i malina koji se ne peče i gotov je za tren
Cheesecake od bijele čokolade i malina bez pečenja koji će te oduševiti
Sastojci
Priprema
Kalup za tortu premaži maslacem. Kako bi napravila podlogu, kekse stavi u plastičnu vrećicu i istuci valjkom dok se ne izmrve, a možeš ih smrvjeti i u blenderu. Zatim otopi maslac u maloj posudi na laganoj vatri, unutra dodaj kekse i promiješaj. Podlogu ravnomjerno stavi na dno kalupa za pečenje i poravnaj žlicom, a zatim poklopi i ohladi u hladnjaku.
Kako bi napravila nadjev, stavi mascarpone i vrhnje za šlag u posudu i miješaj mikserom dok smjesa ne postane glatka, a zatim u smjesu umiješaj vaniliju.
U malu vatrostalnu posudu stavi bijelu čokoladu razlomljenu na kockice, a posudu stavi iznad lonca s kipućom vodom. Miješaj dok se čokolada ne otopi, a zatim ju ostavi 5 do 10 minuta kako bi se ohladila. Nakon toga, otopljenu čokoladu ulij u mascarpone i dobro promiješaj.
Kako bi napravila preljev od malina, polovicu malina stavi u mali blender i miksaj dok smjesa ne postane tekuća, a zatim je prelij kroz sito u drugu posudu kako bi uklonila sjeme.
Kalup i podlogu izvadi iz hladnjaku i smjesu mascarpone sira i bijele čokolade žlicom ravnomjerno raspodijeli po podlozi. Cijelu smjesu lijepo poravnaj, pokrij prozirnom folijom i tortu stavi u hladnjak na najmanje šest sati, a poželjno je preko noći.
Nakon što se torta ohladi, prelij ju preljevom od malina i stavi u hladnjak na još nekoliko sati, a nakon toga možeš ju poslužiti uz komadiće preostalih malina.
Savjet
Ova se torta može pripremiti do dva dana unaprijed, a možeš ju napraviti i bez dodatka malina, ili pak umjesto malina dodati šumsko voće.