Dočekaj tople dane s ovom smrznutom slasticom koju svi obožavaju
Sastojci
Priprema
Prvo pripremi koru od keksa. Kekse izmrvi i pomiješaj s otopljenim maslacem dok ne dobiješ teksturu pijeska. Na dno okrugle posude za pečenje istresi smjesu i rukom ju utisni u kompaktnu koru.
U drugoj posudi pomiješaj krem sir i šećer te dodaj jednu šalicu šlaga od slatkog vrhnja i kiselo vrhnje. Sve dobro pomiješaj pa izlij na koru od keksa.
Tortu stavi u hladnjak na tri sata da se stisne. Kada je spremna, izvadi ju iz hladnjaka, nareži na kriške i u svaku krišku stavi po jedan štapić za sladoled. Tortu sa štapićima spremi u hladnjak dok se ne smrzne, najbolje preko noći.
Kada je torta smrznuta, spremna je za ukrašavanje. Čokoladu otopi na pari i cijelu ili dio kriške kolača umoči u nju. Dok je čokolada još topla posipaj ju šarenim mrvicama, voćem, orašastim plodovima ili čokoladnim mrvicama.
Sve skupa ponovno vrati u zamrzivač na pola sata i desert je spreman za posluživanje.
Savjet
Tamnu čokoladu možeš zamijeniti mliječnom ili bijelom čokoladom. Za jači okus orašastih plodova malo ih poprži na tavi prije posipanja.