Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ okuse su popravljali Nevena Rendeli, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Begić Tahiri i gastro blogeri

Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

HRSKAVA TORTILJA S BLACK TIGER KOZICAMA

Chef Mario Mihelj
SATOJCI:

•    tortilja srednje veličine 1kom   
•    black tiger kozice (samo repovi) 3kom   
•    panko mrvice 100g                                                       
•    glatko brašno 100g                                                      
•    voda 200g                                                                    
•    kokos mast 150g                                                       
•    zreli avokado 0,5kom                                                 
•    listovi mlade cikle 50g                                              
•    limun 0,5 kom                                                            
•    Zvijezda delikates majoneza 50g                                                            
•    sweet chill souce 50g      
•    sol                                                                                
•    papar                                                                           

Priprema:
Priprema ove tortilje vrlo je jednostavna. Postupak započinjemo paniranjem očišćenih i začinjenih repova kozica. Prvo pomiješamo brašno i ledenu vodu  i zatim u tu smjesu uronimo kozice pa zatim u panko mrvice  i dobro ih sa svih strana stisnemo tako da panko mrvice budu jako i gusto zalijepljene za kozicu.
Zatim ćemo obraditi avokado koji gulimo i lagano izgnječimo te začinimo sa soli, paprom i limunovim sokom. Moramo dobro izmiješati avokado da se spoji s limunovm sokom jer će zbog oksidacije početi tamniti, a vitamin C iz limuna će to spriječiti.
Na redu je umak. Zvijezda majonezu spojimo sa sweet chili umakom te  dodamo i tu malo soka od limuna tako da izbalansiramo okuse majoneze i slatko ljutog čili umaka. Oprane listove mlade cikle osušimo i pripremimo za slaganje.
Ostalo je još ispržiti kozice, zagrijati tortilje i složiti od svega sto smo pripremili super  ukusan  wrap s hrskavim kozicama.
Kozice pržimo u kokos masti koju ćemo zagrijati na 160°C. Pržimo dok korica ne postane zlatno žuta, kozice su jako blaga namirnica i vrlo brzo su gotove. Kada su svi gore navedeni elementi spremni, tortilje zagrijemo  u tavi i krenemo sa slaganjem wrapa.  Redoslijeda nema jer na kraju ćemo sve sastojke zarolati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


2/6