Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Ne moramo čekati ljeto da bismo uživati u omiljenim tikvicama. Lagane za pripremu i odlične za kombiniranje s drugim namirnicama. Čak ih i djeca vole i zato ti donosimo tri jednostavna recepta za popečke s tikvicama

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Popečci s riccotom i tikvicama

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixabay)

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka, usitnjena
  • 3 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/2 šalice riccota sira
  • 2 jaja, velika
  • sol
  • papar
  • 3/4 šalice brašna
  • ulje za prženje
  • Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje deseta minuta. Iscijediti višak tekućine.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, češnjak, mladi luk, riccotu, jaja, sol i papar. Dobro promiješati, a zatim umiješati brašno i miješati sve dok smjesa ne postane ravnomjerna.
  • Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja.
  • Poslužiti popečke tople. Dobar tek!
4/4