Popečci s riccotom i tikvicama
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 češnja češnjaka, usitnjena
- 3 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1/2 šalice riccota sira
- 2 jaja, velika
- sol
- papar
- 3/4 šalice brašna
- ulje za prženje
- Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje deseta minuta. Iscijediti višak tekućine.
- U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, češnjak, mladi luk, riccotu, jaja, sol i papar. Dobro promiješati, a zatim umiješati brašno i miješati sve dok smjesa ne postane ravnomjerna.
- Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja.
- Poslužiti popečke tople. Dobar tek!