Popečci s feta sirom i tikvicama
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 1 mlada luka, sitno nasjeckana
- 2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckan
- 1/2 šalice usitnjenog feta sira
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- prstohvat papra
- 1/4 šalice brašna
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 3 žlice maslinovog ulja
- Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje desetak minuta. Iscijediti višak tekućine.
- U velikoj zdjeli umutiti jaja. Pomiješati tikvice, mladi luk, kopar, fetu, češnjak i papar. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i miješati dok smjesa ne postane ravnomjerna.
- Zagrijati tri žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja.
- Poslužiti popečke tople. Dobar tek!