Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Ne moramo čekati ljeto da bismo uživati u omiljenim tikvicama. Lagane za pripremu i odlične za kombiniranje s drugim namirnicama. Čak ih i djeca vole i zato ti donosimo tri jednostavna recepta za popečke s tikvicama

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Popečci s feta sirom i tikvicama

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixabay)

Sastojci: 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 1 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckan
  • 1/2 šalice usitnjenog feta sira
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • prstohvat papra
  • 1/4 šalice brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje desetak minuta. Iscijediti višak tekućine.
  • U velikoj zdjeli umutiti jaja. Pomiješati tikvice, mladi luk, kopar, fetu, češnjak i papar. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i miješati dok smjesa ne postane ravnomjerna.
  • Zagrijati tri žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja.
  • Poslužiti popečke tople. Dobar tek!
3/4