
Brzinski topli kruh s češnjakom oduševit će iznenadne goste

Imaš nenajavljene goste, poluprazan hladnjak i francuz koji si kupila još jučer, ali ga nisi pojela? Čestitamo, imaš sve sastojke (ok još pokoja sitnica nedostaje, ali smo prilično sigurne da će se naći u tvojoj kuhinji) za najukusnije zalogaje, stvorene upravo za ove hladne zimske dane. Aromatizirani kruh s češnjakom gotov je za desetak minuta, a osim što je ukusan, topao je što je bitno u vrijeme kada su vani temperature oko ništice.
Ugrijat ćeš goste i nahraniti jednim potezom. Uz ovaj kruh sjajno idu pivo ili vino, a možeš dodati i pokoji prilog poput kiselih krastavčića ili neke druge zimske salate ili umak od kiselog vrhnja i majoneze. Bitno da se jede s nogu. Bilo kakve komplikacije u ovom slučaju ne dolaze u obzir. U nastavku ti donosimo recept za najaromatičniji kruh s češnjakom.
maslinovo ulje
češnjak
vezica mladog luka
list peršina i/ili celera
sol i papar
parmezan
kruh francuz
mozzarella
čili u listićima
Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Kruh nareži na kriške, preporučujemo ti da ga režeš ukoso kako bi dobila veću površinu za nadjev. Usitni češnjak, mladi luk, peršin, celer, mozzarellu nareži na kockice. Pomiješaj maslinovo ulje, sol, papar i čili (ako ne želiš ljuto, čili izbaci) te namaži nadjevom svaku krišku kruha.
Na pojedine komade stavi komadiće mozzarelle, a na preostale naribaj obilno parmezan. Na pleh stavi masni papir pa na njega poredaj kruh. Peci pet minuta dok se sir ne otopi i kruh ne postane hrskav. Slasne zalogaje serviraj na veliki tanjur koji si dekorirala smeđim, zgužvanim papirom za pečenje, pospi s malo svježe narezanog peršina ili celera i posluži gostima. Ponovi postupak (odnosno peci kruščiće) dok svi ne budete siti. Dobar tek!


Recept za brze i jednostavne Raffaello kuglice koje se tope u ustima

Elegancija na špici: Ove dame znaju kako nositi bijelo, a u čipkastu suknju smo se zaljubilli
