Ako tražiš ideju za brzi ručak, na pravom si mjestu jer danas je na našem meniju kremasta tjestenina sa šampinjonima gotova za samo 30 minuta
Sastojci
Priprema
Zakuhaj veliki lonac vode za tjesteninu, posoli kad zavrije i kuhaj je al dente prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu dodaj maslac i ulje u dublju tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj šampinjone i pirjaj oko 5 minuta, često miješajući, dok gljive ne puste većinu vode i dok se ne skuhaju. Dodaj češnjak i pirjaj još minutu. Izvadi gljive i češnjak iz tave i ostavi sa strane.
U tavu dodaj vino, talijansku mješavinu začina poput origana, bosiljka, ružmarina i/ili timijana, limunov sok i senf. Promiješaj minutu pa umiješaj vrhnje za šlag i pusti da se kuha par minuta.
Vrati gljive u tavu. Smanji vatru i kuhaj još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Umak začini solju i paprom po potrebi.
Skuhanu tjesteninu prelij umakom zajedno s nasjeckanim peršinom i parmezanom ako želiš.