Brzi ručak: Kremasta tjestenina sa šampinjonima gotova za 30 minuta

Ako tražiš ideju za brzi ručak, na pravom si mjestu jer danas je na našem meniju kremasta tjestenina sa šampinjonima gotova za samo 30 minuta

Brzi ručak: Kremasta tjestenina sa šampinjonima gotova za 30 minuta
Foto: Profimedia
Budimo realni, svi smo zauzeti. Jedva imamo vremena obaviti sve u danu, a kamoli pripremati zdravi ručak svih sedam dana u tjednu. Također nemamo vremena (a ni budžet) za svakodnevni ručak u restoranu koji čak i nije tako dobar koliko smo ga platile. Srećom, uvijek postoje jednostavi, brzi i ukusni recepti koji nam neće oduzeti puno vremena, a koji će nas itekako zasititi i zadovoljiti. Danas je stoga na meniju kremasta tjestenina sa šampinjonima gotova za samo 30 minuta. Ako tražiš ideju za brzi ručak - na pravom si mjestu!

Sastojci

230 grama tjestenine po izboru
250 grama šampinjona
1 žlica maslaca
0.5 žlice maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
80 mililitara bijelog vina
2 žlice začinskog bilja
1 žličica senfa
1 žlica limunovog soka
200 mililitara vrhnja za šlag

Priprema

01.

Zakuhaj veliki lonac vode za tjesteninu, posoli kad zavrije i kuhaj je al dente prema uputama na pakiranju.

02.

U međuvremenu dodaj maslac i ulje u dublju tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj šampinjone i pirjaj oko 5 minuta, često miješajući, dok gljive ne puste većinu vode i dok se ne skuhaju. Dodaj češnjak i pirjaj još minutu. Izvadi gljive i češnjak iz tave i ostavi sa strane.

03.

U tavu dodaj vino, talijansku mješavinu začina poput origana, bosiljka, ružmarina i/ili timijana, limunov sok i senf. Promiješaj minutu pa umiješaj vrhnje za šlag i pusti da se kuha par minuta.

04.

Vrati gljive u tavu. Smanji vatru i kuhaj još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Umak začini solju i paprom po potrebi.

05.

Skuhanu tjesteninu prelij umakom zajedno s nasjeckanim peršinom i parmezanom ako želiš.

a.š.
10.1.2022.