Gastro
Gastro

Bijeli žganci, teletina ispod peke i zlevanka: Imamo Vlatkove pobjedničke recepte

Bijeli žganci, teletina ispod peke i zlevanka: Imamo Vlatkove pobjedničke recepte
Pobjednik prvog tjedna 'Večere za 5 na selu' naučio je kuhati još kao dijete jer je volio eksperimentirati u kuhinji

U prvom tjednu jedanaeste sezone 'Večera za 5 na selu' svoje kulinarsko umijeće pokazali su kandidati iz okolice Zagreba.   Većina jela koja su se pripremala, kao i ugođaj u kojem su se večere odvijale, bile su rustikalne i u duhu tradicije. Na kraju tjedna birao se pobjednik tjedna, koji je ujedno i najbolji kuhar u svojoj regiji.  Ovaj tjedan tu je titulu odnio Vlatko Materny iz Vurnovca, pokraj Sesveta, sa svojim zanimljivim jelovnikom. Imamo recepte za njegovo predjelo, glavno jelo i desert: KUCMOK  

krumpir

sol

brašno

luk

slanina

Kucmok ili bijeli žganci dobivaju se kuhanjem krumpira, vode i brašna. Pri samom posluživanju prelije se zapečenim lukom i špekom. AJNC A TELETINA  

teletina

krumpir

paprika, luk, češnjak, bijelo vino

Teletina ispod peke s krumpirom i povrćem.  Krumpire narezati na komade otprilike kao za pečenje u pećnici. Promiješati s rastopljenom svinjskom masti, solju, malo crvene paprike. U krumpire dodati na krupnije komade nasjeckan crveni luk, tj. kapulu, i promiješati te ostaviti sa strane dok ne pripremimo meso. U lim za pečenje zamastimo pod, dodamo nekoliko zrna bibera , nekoliko ploški crvenog luka. Na to slažemo prethodno zasoljene komade teletine. Nakon nekih dva do dva i pol sata meso će dobiti lijepu boju i hrskavost, krumpir će upiti sokove pečenja, a višak sokova će se reducirati.  BAKINA ZLEVANKA  

kukuruzno brašno

šećer

mlijeko

ulje

prašak za pecivo

glatko brašno

jaja

kiselo vrhnje

višnje

Svi se sastojci umiješaju u biskvit i ispeku u pećnici te se na kraju preliju kiselim vrhnjem i šećerom i ukrase višnjama. Napiši nam u komentarima pratiš li 'Večeru za 5 na selu' i hoćeš li isprobati Vlatkove recepte?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx