Kremasta, hladna i osvježavajuća - idealna ljetna torta. Tako bismo ukratko opisale ovu sirovu gluten-free i vegan senzaciju koja se uz malo truda može naći i na tvom stolu.
Bezglutenska sirova torta od borovnica koju moraš probati
Sastojci
Priprema
Datulje stavi u toplu vodu, neka se namaču najmanje 3 sata. Koristi one koje su ti dostupne u trgovini.
Za to vrijeme pripremi kalup za tortu promjera 20 cm. Na dno kalupa stavi papir za pečenje jer će ti biti puno jednostavnije prebaciti tortu na pladanj za posluživanje.
Datulje očisti od koštica te ih usitni u blenderu, potom im dodaj samljevene orahe i sve poveži. Smjesu prebaci u kalup za tortu. Utisni podlogu od datulja i oraha kako bi bila ravnomjerno raspoređena.
Ako kokosovo ulje nije u tekućem stanju rastopi ga i pusti da se ohladi.
Indijske orašćiće usitni u blenderu pa im dodaj borovnice, koricu i sok limuna, kokosovo mlijeko i ulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Sve izblendaj do ujednačene teksture, izlij u kalup i spremi u zamrzivač na najmanje tri sata.
Gotovu tortu možeš držati u zamrzivaču i izvaditi pola sata prije posluživanja ili je držati u frižideru.
Savjet
Možeš se igrati kombinacijom namirnica i svaki put spremiti potpuno novu verziju. Kremu je moguće napraviti od bilo kojeg bobičastog voća, ali i breskvi i marelica. Osim toga, i podlogu možeš kreirati prema svom ukusu. Dodaj joj orašaste plodove po svojoj volji, jedino je bitno da datulje ne izbaciš iz recepta.