Sigurno si već puno puta čula kako su bademi eliksir zdravlja? Ovi masni, ukusni i ultrazdravi orašasti plodovi oduševljavaju nas svojim okusom, ali i riznicom vitamina koje sadrže, a mi ti sada donosimo i jednostavan recept uz koji ćeš ih pretvoriti u najukusniju grickalicu zbog koje nema šanse da ćeš se udebljati.
Bademi u soja umaku: Ukusna, a zdrava grickalica koja ne šteti liniji
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 120 stupnjeva Celzijusa.
U malenoj tavici pomiješaj sojin sos, smeđi šećer, đumbirov prah, prah češnjaka i kajanski papar. Sve dobro poveži miješanjem.
Dodaj u tavicu bademe i miješajući ih tako mariniraj na laganoj vatri u mješavini soja sosa i začina. Peci sve dok sva tekućina ne ispari i zalijepi se za bademe.
Makni bademe iz tavice i posloži ih na pleh za pečenje na kojem si prije prostrla papir za pečenje.
Tako pripremljene bademe peci 8-10 minuta u prije zagrijanoj pećnici sve dok ne dobiju lijepu smeđu boju i prestanu biti mokri na dodir.
Dozvoli bademima da se u potpunosti ohlade i tek tada ih posluži ili pospremi u kutijice ili vrećice s vakumom.
Savjet
Vrlo sličnom tehnikom bademe možeš ovako "prekriti" i tankim slojem soli, pa umjesto soja umaka i njegovog karakterističnog okusa možeš uživati u slanim bademima iz kućne radinosti.