9 pogrešaka koje radiš prilikom zamrzavanja namirnica

Prilikom zamrzavanja namirnica vrlo je važno obratiti pažnju na ove stvari

9 pogrešaka koje radiš prilikom zamrzavanja namirnica

Povrće nije blanširano

Stručnjaci kažu kako bi većine povrća prije stavljanja u zamrzivač trebalo biti blanširano jer će to zaustaviti proces enzimskog propadanja, a to je ono što je odgovorno za pogoršanje okusa, boja i teksture hrane. Zaustavljanje tog procesa kroz blanširanje osigurati će da povrće ostane u svom prvobitnom stanju. Blanširanje se provodi tako da se povrće nakratko prokuha u vrućoj vodi, do nekoliko minuta. Vrijeme kuhanja, dakako, ovisi i o samom povrću pa se špinat prije zamrzavanja ne smije kuhati dulje od jedne minute, dok će brokuli biti potrebne dvije minute. Imaj na umu da blanširanje počinje tek nakon što voda dođe do točke vrenja. Nakon prokuhavanja, a prije stavljanja u zamrzivač, povrće treba isprati hladnom vodom kako bi se ohladilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
6/10