Salata od naranče, grejpa i metvice
Sastojci
2 grejpa
3 naranče
Tekući zasladivač, prema ukusu (ako želite)
8 grančica svježe metvice
Priprema
1. Služeći se nazubljenim nožem, ogulite koru i bijelu srčiku grejpa i naranči.
2. Oprezno prerežite opnu svake kriške i izvadite meso.
3. Stisnite opne iznad zdjelice kako biste izvukli sav sok. Sok zasladite tekućim zasladivačem, ako ga koristite.
4. Kriške naranče i grejpa naizmjence složite na 4 zasebna tanjura.
5. Oštrim nožem veoma sitno nasjeckajte 4 grančice metvice. Nasjeckanu metvicu umiješajte u voćni sok.
6. Sokom zalijte složene kriške agruma i dobro rashladite prije posluživanja.
7. Svaku porciju ukrasite svježom grančicom metvice i poslužite.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz čašu svježe ocijeđenog narančinog soka, ili uz zobene kolačiće ili krekere.
Napomena
Upotrijebite crveni ili ružičasti grejpfrut i crvene naranče, kad ih možete nabaviti, umjesto obične vrste voća. Umjesto metvice upotrijebite listiće boražine i ukrasite s nekoliko plavih cvjetova.
Savjet
Pazite da s voća uklonite svu bijelu srčiku jer to stvara gorak okus. Ovo jelo možete pripremiti dan ranije i držati ga u hladnjaku.
Izvor: Dijetalna hranjiva i ukusna jela bez masnoća
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/