Zbogom gospodine Ćiro

Samo dan prije 88. rođendana, Miroslav Ćiro Blažević izgubio je bitku s bolešću

Miroslav Ćiro Blažević, 'trener nad trenerima' kako su ga mnogi zvali preminuo je 8. veljače nakon dugotrajne borbe sa zloćudnom bolešću

PXL_190820_29855276.jpg
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Nakon duge i teške borbe s karcinomom, 8. veljače, samo dan prije 88. rođendana preminuo je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro je bio puno više do nogometnog trenera. Mnogi će reći: 'Ćiro je bio legenda'.

shimmer fallback

Iako mnogi izvori tvrde da je Ćiro rođen 10. veljače u Travniku, trener svih trenera zapravo je rođen 9. veljače, a jednom prilikom je i objasnio zašto ima dva rođendana. Naime, njegovom ocu Mati nije se previše žurilo da ode prijaviti sinovo rođenje pa je to učinio tek idući dan i 10. veljače postao je službeni datum iako mu je pravi rođendan dan ranije.

Veliki Ćiro iza sebe je ostavio suprugu Zdenku, kćeri Katarinu i Barbaru te sina Miroslava. Ćiro i Zdenka vjenčali su se 1961. godine, a upoznali su se u Rijeci gdje su oboje unajmili sobu na istom katu. Ćiro je tad imao 27 godina, a Zdenka je bila maturantica.

Uvijek je isticao koliko mu je Zdenka velika podrška, a iako su u 62 godine braka mnogo toga prošli zajedno, jedan od najtežih trenutaka bila je prometna nesreća u kojoj je Zdenka zadobila teške ozljede te zamalo izgorjela u automobilu.

shimmer fallback

Da je Zdenka bila najvažnija osoba u njegovom životu i stup njihove obitelji, Ćiro je isticao gotovo svakom prilikom, a posebno kada su davnih dana preselili u Švicarsku i oboje radili razne poslove kako bi preživjeli. "Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živjeli nekoliko godina, ali Nena je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život", rekao je jednom prilikom.

shimmer fallback

Za svoju suprugu uvijek je imao samo riječi hvale, a iako s kćerima nije bio tako blizak, sa sinom je bio u dobrim odnosima, pa je tako prije samo dva tjedna uhvaćen u šetnji gradom sa sinom, što su ujedno bile i njegove posljednje fotografije u javnosti.

shimmer fallback

Od trenera svih trenera od ranog jutra opraštaju se brojne osobe iz javnog života.

"Zbogom Ćiro dragi - nastavite svoju priču u nekoj drugoj dimenziji", napisala je Tihana Harapin Zalepugin, a bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je napisala: "Ti si našao svoj mir, za tobom je ostala praznina. Neka te čuvaju anđeli tata Ćiro. Od tebe sam učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelj."

Od Ćire se oprostio i glumac Emir Hadžihafizbegović koji ga je ispratio riječima: "Hvala ti za 82. i bijeli šal, 98. i francusku kapu, za galvanizaciju, motivaciju i svu zajebanciju. Počivaj u miru treneru svih trenera." A Miroslav Škoro napisao je: "Na kraju, koliko god uspješni jesmo, uvijek postoji ta jedna bitka koju ipak gubimo, prijatelju moj. Počivaj u miru božjem, imenjače."

Počivaj u miru, Ćiro i hvala ti na svemu!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.