NOVI SHOW

Drama na setu već u prvom tjednu 'Hell's Kitchena': Koga je to Tom Gretić istjerao iz kuhinje?

Novi show 'Hell's Kitchen Hrvatska' na RTL-u s emitiranjem kreće 31. siječnja, a kandidatima na setu od prvog je dana doslovno – pakleno! 18 kandidata, pridošlih iz cijele zemlje, odjenulo je svoja kuharska odijela, stavilo pregače i stalo pred Gretića sa strahopoštovanjem i tremom ne znajući da ih već prvi dan očekuje pritisak profesionalne kuhinje

BeFunky-collage (1).jpg

Novi show 'Hell's Kitchen Hrvatska' na RTL-u s emitiranjem kreće od srijede, 31. siječnja, a kandidatima na setu od prvog je dana doslovno – pakleno!

Da će se u 'Hell's Kitchen Hrvatska' kuhinji, osim vrhunskih delicija, kuhati i drama i stres, pokazali su već prvi snimajući dani na setu.

18 kandidata, chefova pridošlih iz cijele zemlje, odjenulo je svoja kuharska odijela, stavilo pregače i stalo pred Gretića sa strahopoštovanjem i tremom ne znajući da ih već prvi dan očekuje pritisak profesionalne kuhinje.

Već njegovih prvih nekoliko rečenica bilo je dovoljno da kandidati shvate kako s ovim chefom nema igre! Svima je jasno dao do znanja da od prve sekunde od njih očekuje savršenstvo u svakom izazovu i da riječ ‘’prosječno’’ ne postoji.

A već je prvi zadatak slaganja njihovog savršenog tanjura u zadanom vremenu pokazao da je 'Hell's Kitchen Hrvatska' sve samo ne ono što su kandidati mislili da će biti.

Kamere na setu, vremenska stiska, novo okruženje, nepoznati ljudi s kojima su se natjecatelji odjednom našli u showu, nove kuhinje i oprema, adrenalin i velika želja da pokažu najbolje od sebe odmah i sada – sve to utjecalo je na natjecatelje, na nekog više, a na nekog manje, i natjeralo ih  da ''kiksaju'' već na početku. Bez obzira na iskustvo, jednom se kandidatu zapalilo meso u pećnici, a druga se kandidatkinja zarezala toliko da je interveniralo i medicinsko osoblje. Od tog trenutka svi do jednog kandidata bili su u panici!

Uz suze i pritisak, međusobno bodrenje i pomaganje 18 tanjura ipak je posluženo, no nakon što ih je vidio, glavni chef se uhvatio za glavu i sve kandidate izbacio iz kuhinje! Preko viđenog nije mogao preći – stres i trema su učinili svoje.

Image
Foto: RTL

Njegovo nezadovoljstvo je bilo više nego vidno – prosječan tanjur nije opcija!

Kad je riječ o stvarima koje neće tolerirati u kuhinji, chef je jasan, no ima li, po njegovu mišljenju, emocijama mjesta u kuhinji kad kandidate uhvati adrenalin i stres ili kad čuju njegove oštre opaske?

''Emocija je stvar koju je teško kontrolirati, u svakom slučaju... Ja bih volio da ih je u kuhinji što manje.“

Snimanje je nastavljeno drugi dan.

''Bit ću dosta čvrst, ali neću sigurno bez razloga vikati na ljude jer nitko nije došao u show iz tog razloga, mislim da to nije produktivno ni u kom smislu'', najavio je već ranije Gretić, naglašavajući kako profesionalna kuhinja nikad nije tiho mjesto, već puno žamora i galame, a sve s jednim ciljem – savršenim tanjurom i zadovoljnim gostom na kraju večere. Kad netko ne radi dobro, dokazao je Gretić, vrlo će mu izravno to i reći!

A hoće li natjecatelji u danima koji dolaze uspjeti podnijeti uzavrele emocije i adrenalin profesionalne kuhinje, raditi pod pritiskom i pokazati timski duh, izvršiti izazove i servirati maštovite specijalitete dostojne vrhunskog restorana i gladnih gostiju, gledatelji će doznati od 31. siječnja na RTL-u, u showu 'Hell's Kitchen Hrvatska', a dan ranije epizoda će biti dostupna na platformi Voyo.

Image
Foto: RTL