Znaš li kako bi mogla urediti dom prema horoskopskom znaku? Jarci vole tradicionalno uređenje, dok Vodenjaci obožavaju futurizam

Dom je prostor u kojem bi se trebala osjećati najbolje i koji bi trebao biti tvoje utočište. Učini ga takvim uz malenu pomoći zvijezda

Znaš li kako bi mogla urediti dom prema horoskopskom znaku? Jarci vole tradicionalno uređenje, dok Vodenjaci obožavaju futurizam

Ako tvoj stan ili kuća žude za osvježenjem, osim časopisa o uređenju interijera i stručnjaka koji se bave uljepšavanjem životnih prostora, možeš savjet potražiti i u horoskopu pa vidjeti što najviše voli i u kakvom se životnom prostoru najbolje osjeća tvoj znak. Naime, svaki horoskopski znak, među ostalim i  ovisno o tome je li zračni, zemljani, vodeni ili vatereni, preferira drugačiji životni okoliš. Jedne privlači drvo i tradicija, druge minimalizam, dok će stanovi onih trećih biti ultra moderni.

Image
ASTRO ZABAVA

Popis urednih i neurednih: Tko su najveći čistunci u zodijaku?
Želiš li savršeno urediti svoj dom, da se u njemu zaista osjećaš kod kuće, u nastavku pročitaj što, kada je o uređenju interijera riječ, privlači Jarce, u kakvom se interijeru najbolje osjećaju Blizanci i što je neizostavno u domu Riba. Jednom znaku udobnost doma čak i nije bitna. Prednost daje nečem drugom. Znaš li o kome je riječ?Najčešće su potrebne samo sitne preinake kako bi tvoj životni prostor zabljesnuo u sasvim novom svjetlu i bio baš po tvojoj mjeri. Možda trebaš u dom unijeti akvarij s ribicama ili početi koristiti posteljinu od finih prirodnih materijala. Provjeri u nastavku koji detalji funkcioniraju u tvom slučaju. Jarac

Jarci vole tradicionalno uređenje u kojem istaknuto mjesto imaju stari djedov zidni sat, kožna sofa, drveni ormari i/ili police s knjigama. Maslinasto zelena i smeđa, Jarčeve su nadraže boje kada je o interijerima riječ. Ako si Jarčica i u tvome domu prevladava ovakvo uređenje, unesi u njega neko umjetničko djelo, sliku živih boja ili svježe cvijeće kako bi osvježila prostor i učinila ga vedrijim. 

Vodenjak

Ti si gospodar modernog i futurističkog pa je sasvim prirodno da u tvome domu prevladavaju stroge linije i moderni materijali poput čelika i stakla. Možda tvoj životni prostor nije najudobniji, ali je besprijekorno uređen. U njemu se nalaze vrhunski umjetnički komadi i goli podovi od tvrdog drva, bez tepiha. Želiš li malo omekšati svoj interijer, usredotiči se na jedan zid u stanu i od njega napravi galeriju u kojoj će prevladavati nijanse poput plave, ljubičaste i lososa. 

Ribe

Ribe cijene vrijeme za sebe i vole samoću. Ako si Riba, u tvom će domu uvijek postojati kutak u kojem se možeš osamiti. Mjesto za meditaciju ili slušanje glazbe. U njemu će prevladavati umirujuće boje poput ljubičaste, zelene ili plave koje te povezuju s prirodom i potiču tvoju sanjivu prirodu. U svom bi stanu, ako još nisi, trebala instalirati akvarij s ribicama ili malenu fontanu, a na krevet staviti posteljinu od prirodnih vlakana poput svile i pamuka. 

Ovan

Zbog vladavine vatrenog Marsa nad ovim znakom, u životnom prostoru Ovnova prevladavat će jarke boje, osobito grimizna i ružičasta. Ako si i ti Ovan u horoskopu, izbjegavaj u svome domu prigušene i matirane nijanse jer će te deprimirati. Podigni raspoloženje svijetlim tonovima. Također, vodi računa da imaš u stanu ili kući vlastiti prostor, poput slikarskog atelje ili radnog kutka u kojem će tvoja kreativna priroda doći do izražaja. Napuni ga policama na kojima će biti knjige, tvoji trofeji, medalje, priznanja, uspomene i inspirativni predmeti. 


Bik

Bikovi imaju izraženu materijalnu crtu pa zbog toga i potrebu da u svome domu imaju najbolje od svega. Uredit će ga savršeno. u njemu će biti perzijski tepih, skupa kožna garnitura, umjetnine. Bikov životni prostor ujedno je demonstracija njegovog istančanog stila, li i statusni simbol. Ako si rođena u ovom znaku, mjesto za opuštanje, a to je u tvom slučaju dnevni boravak u kojem sa zadovoljstvom primaš goste, trebala bi obogatiti bojama konjaka, smeđom i neutralnim tonovima. 

Blizanci


Njihova dualnost manifestira se i u interijeru u kojem žive. Oni žude za raznolikošću i ne podnose rutinu. Ako nemaju vremena ili uvjeta za veće zahvate u interijeru, promijenit će raspored namještaja. Obožavaju eklektične printeve, neobične spojeve boja poput narančaste, ljubičaste i jarke ružičaste.

Ako si Blizanac i prepoznaješ se u svemu napisanom, pokušaj ove žive boje ograničiti na tek nekoliko istaknutih komada namještaja, kako sve skupa ne bi bilo previše. Najbolje bi bilo da otkačene motive poput ove vješalice na fotografiji i jarke boje rezerviraš za dnevni boravak i stvoriš živopisni zabavni prostor za druženja, koja toliko voliš. 

Rak

Vođen mjesecom, Rak bi u svoj životni prostor trebao unijeti srebrnu, svijetloplavu i blještavo bijelu te se okružiti sentimentalnim, umirujućim predmetima poput suvenira s putovanja, obiteljskih albuma i uokvirenih fotografija. Ako si rođena u ovom znaku, vjerojatno voliš kuhati i jesti pa ti kuhinja predstavlja savršen prostor za zabavu i uživanje. Masivni i veliki stol idealan je kao mjesto okupljanja u tvojoj kući. Oko njega sjede tvoji prijatelji i obitelj kojima pripremaš bogate večere i zabave. 

Lav

Tvoj dom je tvoj dvorac s notom egzotičnog, puno dnevnog svjetla i jakih boja poput duboke crvene, intenzivne tirkizne i boje pijeska. 
Voliš okupljati ljude u dnevnom boravku i servirati im hranu i piće u kineskom porculanu. S obzirom da si vatreni znak, potrudit ćeš se da u tom dnevnom boravku bude kamin, ali i životinjski printevi. U domu Lava naći će mjesto i renesansne slike, afričke ceremonijalne maske te vintage fotografije. 

Djevica

Od svih horoskopskih znakova, Djevica najviše žudi za perfekcijom što se vidi u njezinom domu koji je čist i uredan te u njemu vlada besprijekorni red. To se najviše očituje u kuhinji koja je do u detalje organizirana. Kuhinjski ormarići su najčešće u neutralnim bojama poput golublje sive ili bijele, bez puno ukrasa. Ako si rođena u ovom znaku i želiš unijeti malo živosti u svoj prostor, a da to ne remeti tvoj red, odaberi posuđe s cvjetnim uzorkom, orhideje ili svježe cvijeće u vazama. 

Vaga

Vage su vođene Venerom, planetom lijepoga, zbog čega će se u njihovom domu naći stilski komadi namještaja i umjetnine. Životni prostor Vage obilježen je elegancijom i visokom estetikom, što ni ne čudi jer je Vaga najviše umjetnički "nastrojen" znak horoskopa. Ukoliko si rođena u ovom znaku, tvoj dom odiše simetrijom. Želiš li ga malo "omekšati", odnosno pomaknuti se od tog savršenog sklada, fokusiraj se na prostor za garderobu ili spavaću sobu te ih obogati pastelnim bojama.  

Škorpion

Postoje dvije vrste Škorpiona - ona koja preferira bijelo i samo bijelo te ona druga koja je sklona intenzivnim bojama poput grimizne, crne i narančaste. Ako si Škorpion postigni zlatnu sredinu u uređenju usredotočujući se na spavaću sobu za koju ćeš izabrati vrhunski namještaj i skupocjene detalje. Kao vodeni znak, Škorpion ima potrebu živjeti kraj vode, a može ju zadovoljiti na način da u dom unese akvarij ili fontanu, baš kao i Ribe. 

Strijelac

Ovaj znak voli prirodu, miris biljaka i svjež zrak te se njegov životni prostor većim dijelom svodi (kada to vremenske prilike dopuštaju) na područje s vanjske strane zidova, odnosno na vrt, dvorište i terasu. Ako si Strijelac posadi cvijeće, začinsko bilje, posij travu po kojoj možeš bosa hodati. U zimskim mjesecima, kada to nije moguće, u svoj dom unesi biljke, ali i sve one suvenire s dalekih putovanja kojima si sklona.