Testirali smo novi Samsung Jet 90E premium usisavač. Moramo priznati da nas je oduševio

Sanja i Sven isprobali su u svojim stanovima novi bežični usisavač. Imaju drugačije načine života pa su bili idealni kandidati za recenziju novog Jet 90E premium usisavača. Ovo su njihovi dojmovi

Testirali smo novi Samsung Jet 90E premium usisavač. Moramo priznati da nas je oduševio

Sven živi s djevojkom u moderno uređenom stanu od 40-ak kvadrata koji je taman za njih dvoje. Nedavno se njihovoj obitelji pridružio i trogodišnji labrador Don kojeg su udomili nakon što je ostao bez vlasnika. Sanja se 'skućila' u malo većem stanu jer ima i veću obitelj. Osim supruga, sina i kćeri, s njima u kućanstvu je i trinaestogodišnji mačak Cuni.


Image


Svena i Sanju povezuje ljubav prema obitelji i životinjama, ali i prema spremanju stanu. Upravo zbog toga smo odlučili da njih dvoje dobe priliku za testiranje novog Samsungovog usisavača  Jet 90E premium. Ne moramo ni napisati kako su oboje bili oduševljeni idejom da prvi u našoj redakciju uzmu u ruke snažan, ali lagani usisavač. Jet Cyclone tehnologija pruža iznimnu usisnu snagu, a Jet 90E premium teži samo 2.6 kilograma! Najbolje od svega je što ga možete držati u jednoj ruci, ne morate se saginjati i samim time nema bolnih leđa poslije usisavanja.

Prvi ga je testirao Sven koji je odmah na početku priznao da djevojka i on znaju usisavati čak i svaki dan od kada im se pridružio Don. Prvo je primijetio odličan dizajn samog usisivača koji se izgledom uklapa u moderan interijer. Možete ga čak i staviti uza zid pa će vas gosti pitati kakva vam je to  'instalacija'. Vjerujte nam, to se može dogoditi bez problema. Svenu i Teni je upravo to i iznimno važno kako ga ne bi morali skrivati po stanu već svojim izgledom savršeno odgovara u bilo koju sobu. Usisavač se stavlja na „Z Station“ stalak za punjenje i zbog njegovog tankog i samostojećeg dizajna možete ga ostaviti bilo gdje

ImageSven u stanu ima sivi kauč, a Don ima bijelu dlaku pa je jasno da to baš i nije idealna kombinacija. Svaki dan je znao čistiti kauč mokrim krpicama ili ručnim usisavačem, ali bijele dlake su se vidjele i dalje. A tada je u njihovo stan došao Samsung Jet 90E premium. Može se namjestiti na četiri različite dužine teleskopske cijevi za maksimalnu ergonomsku udobnost, a tu je i poseban nastavak koji je predviđen za dlake kućnih ljubimaca. Optimalni protok smanjuje otpor zraka, a 9 ciklona s 27 ulaza zraka smanjuje gubitak usisne snage što je iznimno važno kod usisavanja dlaka. Nakon tjedan dana korištenja, Sven je oduševljen ovim 'bežičnim čudom' i napokon može leći na kauč i dići se bez ijedne bijele dlake, a njegov Don i dalje ima omiljeno mjesto za odmor.

ImagePo vlastitim riječima, Svenu spretnost nije najjača strana pa često noseći kavu, čaj ili sok od kuhinje do dnevnog boravka, za njim ostaju mokri tragovi. Ili mu se jednostavno sve izlije. Pošto to kod njega nije rijetka situacija, isprobao je Jet 90E i na laminatu. Rotirajuće četke (Spinning Sweeper) pružaju jednostavno i brzo čišćenje jer će vlažne navlake za brisanje od mikrovlakana ili jednokratne vlažne krpe pokupiti ostatke kave dok je uključen 'mokar' način rada. Četke su dizajnirane tako da mogu doseći i očistiti sve teško dostupne kuteve. Idealno, zar ne? 

Kod Sanje su stvari malo drugačije jer ne usisava kauč svaki dan jer njihov je mačak crn, isto kao i kauč. Ali su joj zato tepisi posebno problematični uz mačku i dvoje osnovnoškolaca koji baš i ne paze ostaju li iza njih mrvice igdje u stanu. Samsung Jet 90E premium oduševio ju je iz više razloga, a neki od njih su jednostavnost korištenja i brzina kojom je sve uspjela očistiti nakon što su klinci krenuli u školu, a mrvice ispod stola su dozivale mrave. Meka akcijska četka jednostavno je skupila sitne čestice prašine s parketa, a posebnost su i srebrne antistatičke niti. Glava četke koja se okreće za 180 stupnjeva omogućuje čišćenje svakog kutka, a u isto vrijeme sprječava da se dlake kućnih ljubimaca zapetljaju unutar četke. 

ImageIsto je bilo i kod čišćenja tepiha jer turbo akcijske četka omogućuje  3750 okretaja u minuti i jednostavno se mijenjanje smjer čišćenja. Rekla je da misli da joj tepih nikad nije bio čišći - osim kad ga odnese na kemijsko čišćenje. Tepih je jedna od stvari koja u našim stanovima definitivno zadržava najviše prašine i iznimno je bitno održavati ga čistim, pogotovo kad kod kuće imate dijete alergičara kao Sanja. Osim tepiha, Jet 90E uz nastavke iznimno dobro čisti i teško dostupna mjesta na kojima se prašina isto skuplja, poput roleta, zavjesa, polica s knjigama..

Rotirajući bubanj odvaja se jednim klikom, što olakšava održavanje, a spremnik za prašinu, uključujući multiciklonski sustav, je potpuno periv. Može se ukloniti i bez odvajanja cijevi od kućišta koje se drži u ruci. Još jedna stvar koja je Sanji bila bitna je petoslojni HEPA filtracijski sustav. Velike čestice prašine se zadržavaju u glavnom ciklonu i filteru s mrežastom rešetkom. a  mikrofiltar i mlazni ciklon skupljanju sitne čestice prašine. Kako bi bili sigurni da udišete što čišći zrak, filter za ultrasitne čestice prašine zadržava 99,999 % prašine i alergena!

Baterija održava usisnu snagu do 40 minuta, ali je možete ukloniti i zamijeniti rezervnom baterijom i tako produžiti vrijeme čišćenja na 80 minuta, što je više nego dovoljno za očistiti cijeli stan. 

ImageSanja i Sven su se složili da im je Samsung Jet 90E premium usisavač olakšao svakodnevni život i obveze i ostavio im više vremena da se bave obiteljima i manje čiste stan, a s istim učinkom.

Foto: Sven Bulava