Sušenje jakne u sušilici

Sušenje jakne mnogima zadaje glavobolje jer zahtjeva znatnu količinu vremena, s toga, to treba učini pravilno kako bi nas jakne mogle ponovno grijati od hladnoće.

Sušenje jakne u sušilici

Jakna – vrlo često čovjekov najbolji prijatelj u hladnim danima, koja ako se o njoj brinemo može potrajati nekoliko godina. Mekani, topao materijal potrebno je pažljivo prati i potpuno osušiti kako ne bi došlo do stvaranja bakterija i neugodnog mirisa, jer tko će nas onda grijati?

Sušenje jakne mnogima zadaje glavobolje jer zahtjeva znatnu količinu vremena, s toga , to treba učini pravilno kako bi nas jakne mogle ponovno grijati od hladnoće.

Mnogi će se složiti da je najjednostavniji i najbrži način sušenje vaše jakne pomoću sušilice za odjeću. U nastavku vam donosimo nekoliko koraka koji će vam zasigurno biti od pomoći prilikom sušenja jakne u sušilici.

STAVITE JAKNU U SUŠILICU
Vašu mokru jaknu stavite u sušilicu. Jakna bi u njoj trebala imati što više prostora kako bi se mogla pravilno osušiti, a da pritom ne ispušta puhaste dlačice, nama poznatije kao mucice. 

PODESITE SUŠILICU NA NISKU TEMPERATURU
Strojno sušenje jakne može potrajati nekoliko sati, ali to se mora učiniti na niskim temperaturama, budući da na visokim temperaturama može doći do oštećenja jakne. 
Okrenite regulator temperature na najnižu vrijednost.
P.S. Na jakni se može formirati plijesan ako u njemu ostane previše vlage.

U SUŠILICU DODAJTE TRI TENISKE LOPTICE
Teniske lopte će skakati oko jakne i gurati jaknu prema dolje prilikom sušenja. Odskakujući teniske loptice će doprinijeti ravnomjernom sušenju vaše jakne.
P.S. Ako nemate teniske loptice, možete staviti dvije cipele u čiste čarape kao zamjenu.

UKLJUČITE SUŠILICU
Uključite sušilicu da biste započeli sušenje. Normalno je čuti zvuk lupanja teniskih loptica dok suši mašina. Dok teniske loptice udaraju o jaknu tako se i materijal bolje suši, što pomaže u sprječavanju razvoja vlage koja može dovesti do razvoja plijesni.

POSTAVITE TAJMER NA SVAKIH 30 MINUTA I IZVADITE JAKNU IZ SUŠILICE
Ovaj korak je vrlo bitan budući da se jakna prilikom sušenja skupi poput klupka. Stoga svakih 30 minuta izvadite jaknu iz sušilice te ju protresite.

Ovaj korak vam također daje na uvid koliko je jakni još potrebno vremena da se osuši.

SUŠITE JAKNU OKO TRI SATA
Proces sušenja bit će spor zbog niske temperature, ali to je najbolji način sušenja jakne bez oštećenja materijala ili ostavljanja vlage koja se može pretvoriti u plijesan.

Ako vam jakna i dalje nije suha nakon 3 sata, nastavite je sušiti u koracima od 30 minuta, sve dok se ne osuši.