Saznale smo kako i koliko često bi trebala prati grudnjake, ali i kako ih sušiti

Kako i koliko često prati grudnjake čini se kao prava enigma, ali uz ovaj mali vodič više nećeš imati problema s pranjem svojih grudnjaka

Saznale smo kako i koliko često bi trebala prati grudnjake, ali i kako ih sušiti

Grudnjaci su jedan od onih odjevnih predmeta koje nosimo svakodnevno, ali nikada nismo u potpunosti sigurne kako bismo ih i koliko često trebale prati, a čak i kada ih peremo, u tom procesu često napravimo više štete nego koristi.

U idealnom svijetu, pranje grudnjaka bilo bi toliko jednostavno da ih samo ubacimo u perilicu rublja sa svom drugom odjećom, ali u stvarnosti to nije tako, jer posljednje što želimo jest upropastiti grudnjak koji najviše volimo nositi.

Image

4 pogreške koje možda radiš kada pereš odjeću


Kako i koliko često prati grudnjake čini se kao prava enigma - dio žena misli da bi se trebali prati nakon svakog nošenja, a drugi dio žena misli da bi ih trebalo prati puno rjeđe. Grudnjake možeš prati na ruke ili u perilici rublja, a kako i koliko često bi ih zapravo trebala prati saznaj u nastavku.

Gdje prati grudnjake

Grudnjake možeš oprati na ruke u umivaoniku, i to u hladnoj vodi, nikako ne vrućoj, i s deterdžentom namijenjenim za pranje osjetljive odjeće. Posvetiš li više vremena pranju grudnjaka, to će uistinu ostaviti rezultat i duže ćeš ih održati u boljem stanju, a pranje grudnjaka na ruke savršen je primjer. Pranje na ruke najbolji je način na koji možeš oprati svoj grudnjak. 


shimmer fallback

(Foto: Pexels)


Grudnjake možeš prati i u perilici rublja, ali samo ako pranje na ruke nije opcija. Ako ih pereš u perilici, provjeri jesu li grudnjaci odvojeni od ostatka rublja i stavi ih u mrežastu vrećicu kako bi bila sigurna da su odvojeni - to će ih spriječiti da se zapetljaju. Također, perilicu namjesti na ciklus za osjetljivu odjeću. 

Kada prati grudnjake

Jedna od najčešćih pogrešaka kod pranja grudnjaka jest prečesto pranje, stoga zapamti da grudnjak ne moraš prati nakon svakog nošenja. Ne postoji neko pravilo koliko bi ih često trebala prati, ali nakon tri do pet nošenja idealno je vrijeme za pranje. A ako svaki dan nosiš drugi grudnjak, to također može biti dobro i pomaže u očuvanju njihove elastičnosti, tako da je to win-win situacija.


shimmer fallback

(Foto: Pixabay)

Sušenje grudnjaka

Nakon što si oprala grudnjake, izbjegavaj sušenje u sušilici - to će grudnjacima pokvariti elastičnost i košarice na grudnjaku mogu promijeniti oblik, a velika je vrućina najgori mogući tretman za grudnjake. Najbolje je da pronađeš mjesto na kojem ćeš ih objesiti kako bi se mogli osušiti - ako imaš stalak za sušenje rublja, to je idealan način sušenja grudnjaka

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.