KAO U HOTELU S 5 ZVIJEZDICA

Ljepši dom: S ovim detaljima tvoja spavaća soba postat će luksuzna odaja

Želiš li urediti svoju spavaću sobu tako da se u njoj osjećaš kao kraljica, ali ne možeš potrošiti puno novaca? Ni ne moraš! Evo nekoliko dizajnerskih trikova za svaki džep

Uređenje spavaće sobe
Foto: profimedia.hr

Tvoja spavaća doba izgleda dosadno i pomalo zastarjelo pa ondje ne voliš provoditi puno vremena? Zapravo bi spavaonica trebala biti tvoja oaza u kojoj ćeš se regenerirati, odmoriti i napuniti baterije.

Image
RAZIGRANI UZORCI I VEDRE BOJE

H&M Home ima najljepšu kolekciju posteljina za proljetne dane - ovo su naši favoriti

Treba bi djelovati svježe i opuštajuće. Kako bi transformirala ovu sobu u vlastitu oazu mira i sreće, neće ti biti dovoljno samo oličiti zidove – dizajneri interijera savjetuju da obratimo pozornost na detalje. Naime, zahvaljujući promišljenoj dekoraciji tvoj prostor može izgledati kao soba u luksuznom hotelu s 5 zvjezdica – i to bez da potrošiš mnogo novaca. Ovo je 5 savjeta koje svatko može primijeniti:

Dvostruki jastuci

Posloži jastučiće na jastuke – na ovaj jednostavan način tvoja Će spavaća soba izgledati poput sobe u luksuznom hotelu. Dakle, trebaju ti jastuci u dvije veličine, a manje uvijek posloži ispred većih na uzglavlju. Posebno su efektni jastuci od baršuna ili satena koji djeluju skupocjeno. Neka tvoj krevet bude super udoban!

Elegantna posteljina

Kao bi 'podigla' svoju spavaću sobu, jedna od najvažnijih stvari je izbor prave posteljine. Biraj posteljinu od kvalitetnog materijala koji je nježan prema tvojoj koži i koji ujedno djeluje skupocjeno, poput satena ili svile koja blagotvorno djeluje na tvoju kožu, ali i kosu.

Važnost boja

Odaberi boje će dominirati tvojom spavaćom sobom, a koje potiči na relaksaciju i odmaraju oči. Boje su vrlo važne za stvaranje prave atmosfere. Tamnije nijanse poput duboko zelene ili plave izgledaju posebno elegantno, osobito u kombinaciji s pozlaćenim ili bakrenim detaljima, a dobar su izbor i prirodni tonovi, kao što je kombinacija bež, bijele i boje drva.

Noćni ormarić

Spavaća doba mora 'disati', što znači da je ne smiješ zatrpati stvarima, slikama, ukrasima i namještajem. Pospremi svoj noćni ormarić i neka na njemu bude samo svjetiljka i nešto što ti je neophodno, kao što je krema za ruke i knjiga. Sve ostale stvari posrami u ladice. Posebno su estetski neprihvatljivi kablovi i žice.

Promišljeni detalji

Osim svjetiljki pravu atmosferu za opuštanje stvorit će i mirisne svijeće ili štapići. Osim što lijepo izgledaju, učinit će da tvoja spavaća soba ugodno miriše. Rasporedi svijeće po sobi i uživaj u romantičnoj atmosferi.

POGLEDAJ VIDEO: PILATES VJEŽBE ZA STRAŽNJICU