Recepti kako napraviti vrhnje za kuhanje

Znate li kako napraviti vrhnje za kuhanje

Recepti kako napraviti vrhnje za kuhanje

Evo savjeta kako napraviti vrhnje za kuhanje kod kuće 

ImageVrhnje za kuhanje u receptima za kuhanje zamijenite neznatno manjom količinom mlijeka kojem ste dodali malo brašna ili gustina.
Ako recept po kojem pripremate traži punomasno vrhnje za kuhanje, gore spomenutoj mješavini dodajte i otopljenog maslaca.

To je najbolji način kako napraviti vrhnje za kuhanje kod kuće u nedostatku onog pravoga.

Kuhanje s vrhnjem često završi frustrirajuće jer često ostanu grudice. Donosimo vam par savjeta kako bi vaša jela bila kremasta i kompaktnija
Dodate li vrhnje s manjim postotkom masnoće češće se pretvori u grudice. Zato je preporučljivo staviti vrhnje sa što većim postotkom mliječne masti.

Ukusno i brzo gotovo jelo - recept je to o kojem često sanjamo, posebno radnim danima, kada je malo vremena za kuhanje. Osnovni umaci poput bešamela ili umaka od rajčice u tome nam itekako mogu pomoći ali često nam nedostaje ono osnovno - vrhnje za kuhanje!

U takvim slučajevima dobro je znati kako napraviti vrhnje za kuhanje kod kuće da ne morate trčati u dućan.

Napraviti sam vrhnje za kuhanje po našem je mišljenju dakako daleko bolje, ukusnije i ono opet najbitnije znate što jedete.
Danas domaćice sve više i više ga upotrebljavaju i ne mogu si život zamisliti bez njega.
Sva takva vrhnja za kuhanje po mojem mišljenju treba bojkotirati.
Francuzi koji su majstori kuharstva smijali su nam se kad su vidjeli kakav proizvod imamo na tržištu, jer većina njih ili barem onima kojima je stalo do ugleda, kvalitete sami proizvode svoje vrhnje za kuhanje koje se zove "Crème fraiche".
U biti to je proizvod koji je po konzistenciji rame uz rame s industrijskim mileramom, no dakako opet to nije to ako to vrhnje za kuhanje nisu proizvele naše ruke.
Zato morate znati kako kod kuće napraviti vrhnje za kuhanje.
Uzmite: 500 ml mlijeka
1/2 jušne žlice šećera kristala
1 jogurt
Mlijeko pomiješajte sa šećerom i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Morate dobiti okus fine slatkoće. 
Dodajte jogurt, te još jednom dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu. Kao takvo čuva se na tamnom mjestu i u plastičnim posudicama - zdjelicama koje se hermetički. 

Ovo je najbolji savjet kako kod kuće napraviti vrhnje za kuhanje.