Obožavamo rustikalne kuhinjske otoke, pa smo izdvojile nama najljepše

Rustikalni stil odiše jednostavnošću, ali i toplinom i posebnošću, a čak i ako nemaš dom uređen u ovom stilu, uvijek ga možeš kombinirati uz nekoliko detalja poput kuhinjskog otoka

Obožavamo rustikalne kuhinjske otoke, pa smo izdvojile nama najljepše

Kuhinjski otok jedan je od najlakših načina za stvaranje funkcionalnijeg i korisnijeg prostora u kuhinji. I dok postoji toliko stilova kuhinjskih otoka za apsolutno svaki prostor, postoji nešto toplo i posebno u rustikalnom stilu

Image

Zeleni ormarići u kuhinji izgledaju odlično, a mi smo izdvojile najljepše primjere


Rustikalni kuhinjski otok pomaže da tvoj prostor bude ugodan, privlačan i da se stvarno osjećaš kao kod kuće. Bilo da već imaš kuhinju rustikalne tematike ili želiš kombinirati različite stilove, postoji bezbroj ideja za rustikalne kuhinjske otoke za svaki dom, a mi smo pročešljale Instagram i pronašle neke od najljepših koji će te nesumnjivo inspirirati

Jednostavno, a klasično rješenje

Ovaj klasični kuhinjski otok ima rustikalni drveni pult koji se dobro poigrava s komadima dubokog drvenog naglaska u ostatku kuhinje. Dovoljno je velik da osigura dodatni prostor, ali nije toliko velik da preplavi cijelu sobu.

Moderna kuhinja u 'farmhouse' stilu

Ako imaš puno prostora u kuhinji, definitivno ga iskoristi za veliki kuhinjski otok poput ovog. Ne samo da ovaj zapanjujući otok pruža puno dodatnog prostora za odlaganje, već i sam stoji kao ključni dio koji pomaže postaviti vibru cijele kuhinje. Jednostavan, ali lijep drveni otok poput ovog savršen je komad za bilo koju modernu kuhinju u popularnom 'farmhouse' stilu.

Rustikalno, ali u boji

Iako rustikalni stil uglavnom uključuje drvene, teške i čvrste konstrukcije, ne mora značiti da ne možeš dodati malo boje u ovaj stil i učiniti ga još posebnijim. Ovaj prekrasan otok daje dašak boje inače neutralnoj kuhinji i odličan je podsjetnik da se ne trebamo bojati miješati i kombinirati stilove kad je u pitanju rustikalni dekor.

Klasika uvijek 'pali'

Ovaj prekrasan drveni kuhinjski otok savršen je akcentni komad za inače bijelu kuhinju. Dodaje puno topline u moderan prostor u kojem se osjećaš nevjerojatno ugodno i domaće, ali imaj na umu da ovakav komad sadrži i teške detalje koji dodaju puno teksture kuhinji.

Prekrasni 'vintage look'

Ovaj kuhinjski otok izgleda kao da je u obitelji već desetljećima, a upravo mu taj izgled 'istrošenog' drveta daje rustikalni osjećaj. Obožavamo široku drvenu ploču od dasaka i jednostavne pločice koje čine jedinstvenu i originalnu žarišnu točku za ovu sobu. Ovo je savršen središnji rustikalni komad bilo koje kuhinje u vintage stilu.

Rustikalni detalji

Ako već imaš kuhinjski otok i ne želiš uložiti u cjelokupnu obnovu, neka ti ova kuhinja bude inspiracija: dodaj samo nekoliko rustikalnih detalja kako bi postigla željeni izgled. Drvena obloga na ovom bijelom kuhinjskom otoku daje osjećaj 'seoskog doma' i pomaže u stvaranju kohezivnog stila preko ostalih drvenih elemenata u kuhinji. Ovo je jednostavan dodatak za gotovo svaki kuhinjski otok i savršeno pristaje rustikalnom stilu.

Kuhinjski otok za male prostore

Misliš da manja kuhinja znači da ne možeš imati rustikalni kuhinjski otok? Razmisli još jednom. Ova ljupka kuhinjska kolica u ovoj kuhinji poslužila su kao mali otok koji pruža dodatni prostor za pripremu i policu za odlaganje. Bez obzira na veličinu tvoje kuhinje, dodavanje rustikalnog otoka može ti pomoći centrirati prostor i stvoriti središnju točku.

Rustikalni otok kao šank

Ovaj veliki kuhinjski otok u obliku slova U ima rustikalni, ali opet moderan izgled koji povezuje ostatak bijele kuhinje. Veliki kuhinjski otok ne samo da je centralni dio, već je svojevrsna nit vodilja i u uređenju ostatka kuhinje.

Minimalizam u kuhinji

Ovaj veliki kuhinjski otok je u minimalističkom stilu, sa savršenom količinom rustikalne boje. Volimo jednostavne bijele pultove i obloge od prirodnog drva. Miješanje i usklađivanje bijelih i drvenih elemenata u kuhinji izvrstan je način za dodavanje rustikalnog stila u modernom i jednostavnom prostoru. 

Cigle kao inspiracija

Bez obzira koristiš li pravu ciglu ili je lažno koristiš s odstranjivim tapetama, ona može izgledati nevjerojatno rustikalno i domaće kada se koristi na kuhinjskom otoku. Kontrast između cigle i dubokog drvenog pulta na ovom otoku čini ga vizualno zanimljivim, ali i cijeloj kuhinji daje osjećaj cjelovitosti i ugodnosti.