Misliš da tapetama nije mjesto u blagovaoni? Imamo 10 primjera koji će ti promijeniti mišljenje

Tapete su sjajan način da osvježiš izgled prostora u kojem jedeš i družiš se s obitelji i prijateljima

Misliš da tapetama nije mjesto u blagovaoni? Imamo 10 primjera koji će ti promijeniti mišljenje

Blagovaonica je prostor u kojem provodiš puno vremena povezujući se s prijateljima i obitelji. To bi trebalo biti susretljivo i energično mjesto, ali definitivno ne mora biti dosadno

Image

Tapete su se vratile, a mi obožavamo one cvjetne. Evo par ideja kako ih iskoristiti


Primjerice, tapeta je sjajan način da dodaš teksturu i vizualnu privlačnost. Iako mnogi na prvi spomen tapeta pomisle na zastarjele hotelske sobe ili na demode domove iz 70-ih, posljednjih godina tapete su se vratile u velikom stilu i izgledaju bolje nego ikad.  

Od cvjetnih do neutralnih, postoji tapeta za svakog ljubitelja uređenja doma. Bez obzira jesi li se odlučila za grafički i moderan izbor ili si 'stara duša' i tražiš nešto malo tradicionalnije, pronašle smo nekoliko fantastičnih primjera zbog kojih ćeš tapeti u blagovaoni oduševljeno reći - da!

Ugodan cvjetni kutak

Volimo sve u ovom slatkom prostoru punom prirodne svjetlosti. Od vesele cvjetne tapete do atraktivnog osvjetljenja, ova ugodna blagovaona možda je mala - ali definitivno je preslatka. Čak i ako imaš samo mali prostor, prava tapeta može dodati puno dimenzije bez preopterećenja sobe.

Modernost i glamur

Ovaj suvremeni prostor dokazuje da je tapeta sve samo ne zastarjela. Obožavamo kombinaciju crno-bijele pozadine sa zlatnim završnim detaljima u cijelom prostoru koji podižu cjelokupan izgled i daju mu glamuroznu notu.

Tapeta na zidu

Umjesto tapeta na zidovima, razmisli o postavljanju tapete na strop. U ovoj blagovaonici to je kombinacija ružičaste i zelene koje u potpunosti transformiraju cijeli prostor. Ovo je sjajna ideja ako želiš dodati statement blagovaoni bez 'diranja' ostatka sobe. 

Dašak boje

Svijetle i vesele tapete poput ove žute opcije odličan su način da uneseš dašak boje koja je malo zanimljivija od tvog standardno obojenog zida. Kada se odlučiš za smjelije tapete, potraži veće uzorke (poput ovog velikog cvjetnog) kako tapeta ne bi 'preuzela' cijelu sobu. 

Tradicionalna blagovaona

Tapeta je odličan izbor za tradicionalnu ili klasičnu blagovaonicu. Ova soba dokazuje da sitan uzorak dobro uspijeva u klasičnom blagovaonskom prostoru. Potraži prigušene boje i decentan dizajn kako bi dodala teksturu i malo boje svojoj tradicionalnoj blagovaonici, a da pritom ne preopteretiš sve ostalo.

Tapete na šanku

Ima li nešto bolje od kuhinjskog šanka? Ovaj je, primjerice, opremljen zanosnim grafičkim uzorkom, što je ispalo kao odličan način dodavanja iznenađujuće teksture koja se ne sukobljava s ostatkom sobe. Originalno i moderno. 

Lažna cigla

Cigla kao zid zavidno izgleda u bilo kojem domu - ali ako je nemaš, možeš je lažirati. Ova blagovaonica obložena tapetom s motivom cigle prostoru daje rustikalni štih. koji osjećamo da volimo. Ako cigla nije u tvom stilu, možeš potražiti tapete od umjetnog drveta ili bambusa kako bi dodala teksturu svojoj blagovaoni. 

Tapeta u kombinaciji sa slikama

Iako su neke tapete teksturirane na način da pruže svu umjetnost koja sobi treba, ova lijepa blagovaonica dokazuje da s pravim uzorkom možeš imati i jedno i drugo. Jednostavna tapeta inspirirana listovima dovoljno je suptilna da dobro funkcionira s jednostavnim slikama. 

Retro detalji

Ako tražiš inspiraciju za tapetu, pogledaj ovaj prostor s retro detaljima. Jako nam se sviđaju prigušene nijanse po cijelom prostoru i prostrani namještaj. Dobro pravilo pri odabiru tapeta je pronalazak dizajna koji se poigrava s ostatkom tvog dekora, ali ne nadvladava ga.

Tapete u skandinavskom stilu

Ovi grafički detalji savršeno su se uklopili u blagovaonu inspiriranu skandinvskim stilom. Moderno, jednostavno, a efektno.