Kako ukloniti miris plijesni?

Imate vlagu u stanu koja je dovela do razvoja plijesni? Riješite ih se jednostavnim postupcima i saznajte kako ukloniti miris plijesni iz svog doma.

Kako ukloniti miris plijesni?

Nitko ne voli miris plijesni u stanu. Ako sušite veš u stanu, često upravo on može bit uzrok pojave vlage. Ako imate starinsku komodu ili ormar koji zaudara po njoj, vlaga može dolaziti i iz namještaja. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Najveći problem koji visoka vlaga u zraku može uzrokovati je taj da će to potaknuti razvoj plijesni, a onda nastaje još veći problem.
Plijesni vole vlagu pa se mogu brzo i razmnožiti. Tako se mogu razviti mnoge bolesti, uključujući alergije i astma.

Ako vas zanima kako ukloniti miris plijesni iz stana, morate ga često zračiti. Pravilnim prozračivanjem možete smanjiti vlagu i ukloniti neugodne ili ustajale mirise.

Možete u prostorije dodati odvlaživače zraka koji se danas mogu kupiti bilo gdje. Također, pokušajte što češće rublje sušiti vani ili za to odrediti samo jednu prostoriju u kojoj ne boravite. 

Ako razmišljate kako ukloniti miris plijesni, dobar savjet je i korištenje soli. Sol odlično može apsorbirati vlagu u svim prostorijama, a odlična je i za uklanjanje mrlja plijesni s odjeće.

Još jedan sastojak koji imate kod kuće, a koji će vam zasigurno pomoći je kava. U tanjurić stavite mljevenu kavu koja će apsorbirati neugodne mirise.

Sada znate kako ukloniti miris plijesni iz svog doma. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.