Ideje za interijere

Unesi proljeće u svoj dom uz ove jednostavne trikove

Pročešljale smo, može se reći, najljepšu društvenu mrežu, u potrazi za proljetnim idejama za uređenjem interijera. U modi su retro, vedre boje, prirodni materijali

pexels-eren-li-7169005.jpg
Foto: Pexels

Vrijeme je za veliko proljetno čišćenje, a sve što ti za to treba je jaka volja i jedan sunčani vikend koji ćeš provesi u kući ili stanu, a ne izvan njega, koliko god te van vuklo sunce, ptičice, rascvjetale voćke, mirisni zumbuli, tulipani i ostalo cvijeće.

Nakon što opereš prozore, zavjese, fuge na podnim pločicama u kupaoni, iz ormara izbaciš robu koju više nećeš nositi, "zavučeš" se u kuhinjske ladice i ormariće, nagradi se pokojim proljetnim detaljem, bilo da je riječ o vazi punoj svježeg cvijeća ili novim dekorativnim navlakama za jastuke, i unesi proljeće i u svoj dom.

Image
Must have komadi

Povoljni modni klasici koji će svaki proljetni outfit učiniti savršenim

Ukoliko ti mašta nije jača strana i nemaš inspiracije, donosimo ti je u nastavku. Pročešljale smo Instagram u potrazi za najljepšim proljetnim idejama za uređenjem interijera. U modi su retro, vedre boje, prirodni materijali, prozračnost i još štošta. Inspiriraj se u nastavku.

Blagovaonica

Prirodni materijali u kuhinji potaknut će apetit, a što je važnije za stolom od dobrog teka i ukusne hrane? Plastične podmetače zamijeni pletenima od trske, pribor umotaj u salvete od čistog pamuka, a čaše neka budu staklene, ali u proljetnim bojama. Naravno, ne zaboravi n stol staviti svježe ubrano cvijeće.

Detalji

Detalji čine razliku, a sjajna je stvar što ne stoje mnogo, štoviše većinu ih imaš već negdje po kući, možda su u nekoj kutiji na tavanu ili u podrumu. Sigurno ćeš ih pronaći tijekom generalnog išćenja s početka teksta, a kada se to dogodi, udahni im novi život, baš kao što je slučaj s ovim šeširom na prvoj fotki.

Pametno troši novce

Koliko god uživala u uređenju svog doma, suzdrži se od prevelikih intervencija (naravno ukoliko ih nisi planirala), ne kupuj novi namještaj, već postojeće komade osvježi novim navlakama, pokrivačima u vedrim bojama kakve nosi proljeće, jastučićiam s proljetnim motivima.

Spavaća soba

Spavaću sobu vrlo jednostavno možeš pretvoriti u čisto proljeće. Naime, sve što treba su oprani prozori, svježe cvijeće i posteljina s proljetnim motivima poput ovih u nastavku.

Zavjese i stolnjaci

Baš poput posteljine, zavjese i stoljnaci imaju moć u trenu transformirati prostor i dati mu obilježje koje želiš. Stolnjak s proljetnim motivima podići će tvoju blagovanicu, ali i raspoloženje ukućana. Isto će napraviti i vedre zavjese. Kao što smo rekle, dovoljni su detalji. Ne moraš kupovati metre i metre da prekriju cijeli prozor. Ako imaš neutralne zavjese, dovoljno je da dodaš traku dekorativne na sam rub prozora. Kažu, prva lasta ne čini proljeće, no puno njih na zavjesi itekako znače.