Dodaj svjetla: Lampice mogu potpuno promijeniti prostoriju, evo i nekih ideja

Unesi decentnu i toplu svjetlost pomoću lampica i stvori savršen jesenski i zimski ugođaj u svakoj prostoriji doma

Dodaj svjetla: Lampice mogu potpuno promijeniti prostoriju, evo i nekih ideja

S dolaskom nove sezone u nama se još jednom budi želja za potpunim makeoverom doma. Jedan od odličnih načina kako promijeniti dinamiku prostora je pomoću različitih izvora svjetlosti.    

Image

Lampa od himalajske soli više je od trendi ukrasa. Saznale smo za što je dobra


Već smo pisale o lampi od himalajske soli koja je vrlo trendi izbor za uređenje doma, a sada su na red došle lampice. Lampice obično vežemo uz jelke i predbožićno vrijeme, no u posljednjih su nekoliko godina postale popularan dodatak domu kroz cijelu godinu. Izbor boja, dužina i načina napajanja je sve veći. I dalje su najpopularnije tople bijele lampice koje spojimo u struju, ali sve su popularnije i šarene lampice te one na baterije koje možemo smjestiti neovisno o lokaciji utičnice. 


Jedna od glavnih stvari zašto ih volimo je zbog ugođaja koji stvaraju. Nekoliko manjih izvora svjetlosti dat će nam puno ugodniju i prisniju atmosferu nego jedna velika i jarka lampa, a s dolaskom hladnijeg vremena takva atmosfera nam sve više odgovara. 

Pronašle smo nekoliko popularnih načina kako iskoristiti lampice za uređenje doma. Ovom trendu pridruži se i ti te ukrasi svoju spavaću ili dnevnu sobu te dodaj nešto svjetlosti i na terasu ili balkon. 

Naglasi najdraže fotografije


Odlična ideja kako svoje omiljene uspomene istaknuti na zidu je pomoću niza lampica. Na tržištu postoje lampice koje na sebi imaju male kvačice s kojima možeš pričvrstiti fotografije. Ako već imaš obični niz lampica, jednostavno trebaš nabaviti male kvačice i pomoću njih pričvrstiti fotografije. 

Svjetleći zid


U dnevnoj ili spavaćoj sobi imaš jednobojni dosadni zid s kojim ne znaš što bi? Ukrasi ga zavjesom od lampica koja je biti statement sama po sebi. Osim što će u prostoriju unijeti svjetlost, bit će odlična pozadina za selfije. Za poseban ugođaj preko lampica stavi prozirnu zavjesu.

Osvjetljeno ogledalo


Još jedna odlična i kreativna ideja je da niz lampica staviš oko okvira ogledala. Baš kao i svjetleći zid, ovako ukrašeno ogledalo odlično će izgledati na fotkama. 

Naglasi umjetninu


Ako imaš neku umjetninu koja ti je posebno draga, još ju više naglasi pomoću lampica. Ako se radi o slici jednostavno ju omotaj lampicama, a ako je riječ o skulpturi, uklopi lampice u nju kako ti se najviše dopada. 

Stvori jesenski vijenac


Jesenski vijenac koji ćeš objesiti na ulazna vrata odličan je način da svim susjedima pokažeš koliko obožavaš jesen. Lako ga je napraviti, a još će bolje izgledati ako u dizajn inkorporiraš niz toplih bijelih lampica. 

Stvori jednostavnu lampu


Za ovaj brzinski 'uradi sama' projekt potrebna ti je staklena posuda i niz lampica. Sve što trebaš napraviti je lampice ubaciti u posudu i to je to. Po želji možeš ukrasiti staklenku ili njezin čep lišćem, žirevima i sličnim jesenskim ukrasima. 

Osvijetli balkon


Ako imaš vrlo mali balkon ne trebaš odustati od ukrašavana. Napravi mali ugodni prostor na otvorenom uz pomoć nekoliko jastuka, dekice i niza lampica na zidu. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.