Cvijeće u vazi zamijeni ovim divnim biljkama

Da vaze ne mora krasiti samo šareno cvijeće dokazuju ove biljke koje možemo vidjeti u svim vazama influencerica

Cvijeće u vazi zamijeni ovim divnim biljkama

Htjele mi to ili ne, društvene mreže diktiraju nam trendove kako u modi tako i u uređenju doma. Crvene ruže i tulipani su klasici koji krase vaze u našim domovima, ali cvijeće je polako postalo . Sve su popularniji jednostavniji buketi ili unikatni listovi koji stoje u vazi sami za sebe. 

Image

Stigla je Zara Home božićna kolekcija koja će unijeti dašak čarolije u tvoj dom


Kako se mijenjaju trendovi u modi, isto nam se mijenjaju i trendovi oko najsitnijih detalja u domu. Jedan od njih je i svježe cvijeće u vazi koje se kroz godine značajno promijenilo. Nekada je hit bio staviti na stol ogromni buket pun šarenog cvijeća, kasnije ga je zamijenio jedan decentni cvijet poput gerbera u uskoj vazi, a danas nam cvijeće sve više odlazi u zaborav.


Zelene biljke u staklenoj vazi su savršen odraz minimalističkog stila. Iako su jednostavne i u jednoj nijansi zelene, kada ovakve biljke spojimo u grandiozni buket mogu biti i odličan ukras za svečanu večeru za vrijeme blagdana. Također je super stvar što će nam ovakve biljke moći stajati u vazi nekoliko tjedana, pa i mjeseci, ako ih osušimo. Osušene varijante izgledaju jednako dobro kao i svježe, a ako želimo dodati dodatni zaokret možemo ih obojati u neku od popularnih prirodnih nijansi crvene, žute ili bež

U nastavku smo izdvojile tri najpopularnije zamjene za cvijeće koje obožavaju influencerice diljem društvenih mreža. 

Eukaliptus

Eukaliptus je postao toliko popularan u uređenju doma da ga sada već i na lokalnom placu možemo pronaći bez problema. Više ne krasi samo domove nego i bukete mladenki, a iako mu je cijena nešto porasla otkako je dobio na popularnosti, i dalje pristupačan da si ga si svi možemo priuštiti. 

Radi se o biljci porijeklom iz Australije koja raste u mnogo različitih oblika. Najpopularnija je ona sa srcolikim listićima, a upravo takvu ćemo često vidjeti u lokalnim cvjećarnicama i placu. 

Eukaliptus u vazi možemo držati svježi te ga je tada naravno potrebno staviti u vodu, no jednako će lijepo izgledati i suh. Sušenjem ne gubi karakterističnu boju. Jedino što sušenjem odlazi je njegov ugodan miris tako da ako želiš uživati u mirisu, preporuka je da ga što duže održavaš svježim. 

Lepezasta palma

Još jedna biljka koja je popularna na Instagramu i TikTok-u, a dolazi u raznim oblicima je lepezasta palma. Na prvi pogled izgleda kao da je napravljena origami tehnikom od papira, radi se o pravoj biljci. Postoje manji i veći kultivari, a potpuno se može transformirati sušenjem i bojanjem. 

Svježe listove rijetko tko drži upravo zato što se brzo suše. Sušenjem ne gube na ljepoti nego poprimaju vrlo ugodnu bež nijansu. Takvi suhi listovi mogu stajati u vazi mjesecima, a sve što trebaš napraviti s njima je s vremena na vrijeme pobrisati prašinu kako se ne bi zalijepila za list.

Ako želiš otići korak dalje, odlična ideja je listove ove palme obojati bojom terakote ili senfa, ali i u zlatne i srebrne nijanse, ovisno o dekoru koji već imaš u domu. 

Pampas

Ako bi morale izdvojiti najpopularniju biljku ove godine to je definitivno pampas. Radi se o travi koja je zaludila žene diljem svijeta i gotovo svakodnevno možemo vidjeti kako ju netko nosi pod rukom.


Raskošni cvjetovi zagasitih nijansi idealno će se uklopiti u svaki interijer, a istovremeno nam u dom unijeti dašak prirode i romantike. Osim bež pampasa, u prodaji možemo pronaći kultivare raznih boja, no original je i dalje najpopularniji. 

Budući da pampas može narasti i do tri metra visine, odličan je ne samo kao dodatak na stolu, nego i vazama koje stoje na podu i krase uglove doma. Jedino na što trebaš pripaziti je da pampas ne postane igračka za kućnog ljubimca jer se radi o nježnoj biljci koje će uslijed četveronožnog napada napraviti popriličan nered u domu.