Čišćenje dioptrijskih naočala: Provjerite održavate li pravilno vaše naočale

Čišćenje dioptrijskih naočala vrlo je jednostavno, ali morate paziti na nekoliko važnih koraka koje možete doznati u nastavku

Čišćenje dioptrijskih naočala: Provjerite održavate li pravilno vaše naočale

Bez obzira na to kupujete li prve dioptrijske naočale ili ih već godinama nosite, briga o njima izuzetno je važna. Redovito čišćenje dioptrijskih naočala važno je ne samo zbog njihova održavanja, nego i zbog toga što ćete kroz čiste naočale bolje vidjeti.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Čišćenje dioptrijskih naočala vrlo je jednostavno, ali morate paziti na nekoliko važnih koraka. Prije čišćenja pobrinite se da imate čiste ruke jer će bilo kakva prljavština ili masnoća upropastiti vaš trud. Ako naočale perete vodom, izbjegavajte vruću vodu i radije koristite mlaku vodu za odstranjivanje nečistoća. Leće možete prati sredstvom za pranje posuđa koje imate u kuhinji tako da na svaku leću dodate po jednu kap.

Kružnim pokretima nježno rasprostranite sredstvo po naočalama i obratite pažnju da ne oštetite i ogrebete leće. Čišćenje dioptrijskih naočala dovršite temeljitim ispiranjem i pažljivim sušenjem. Za sušenje koristite tkaninu koja ne ostavlja vlakna i vodite računa da je tkanina čista. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.