9 cozy ideja za uređenje dnevne sobe

Kreiraj u svom domu savršenu jesensku atmosferu

9 cozy ideja za uređenje dnevne sobe

Ako si jedna od onih osoba koja jesenske i zimske dane voli provoditi u toplini vlastita doma, onda ti je zasigurno bitno da ti tvoj prostor bude udoban i lijepo uređen.

Upravo je ovo razdoblje, kada su temperature sve niže, a dani sve kraći, idealno za tople napitke, omiljene filmove i ušuškavanje ispod tople dekice.

Želiš li u svojom dnevnom boravku kreirati toplu i cozy atmosferu, biti će ti potrebni određeni dodaci za uređenje doma. Uz malo mašte i kreativnosti, tvoj će se dom pretvoriti u ugodnu oazu u kojoj ćeš najradije provoditi hladne jesenske i zimske večeri.

Neke od najboljih ideja za kreiranje cozy ugođaja u domu donosimo u nastakvu.


Foto: Unsplash, Instagram

Skandinavski stil

Skandinavsko uređenje interijera popularno je već neko vrijeme, a izgleda vrlo lijepo, toplo i ugodno. Kod ovog načina uređenja prevladava neutralna paleta boja poput sive i bijele, a osobito su popularni minimalistički komadi namještaja, mekane dekica i čupasti tepisi koji će ti omogućiti stvaranje tople atmosfere.

Pastelne nijanse

Želiš li u svoj prostor unijeti dozu cozy ugođaja pomiješanog s romantikom, onda svakako razmisli o detaljima u pastelno ružičastim nijansama. Biti će dovoljna dekica i nekoliko jastučnica u toj boji za kreiranje tople atmosfere s notom ženstvenosti i glamura, a možeš kombinirati i sa zlatnim detaljima koji su uvijek u trendu.  

Tamnije nijanse

Voliš li više tamnije nijanse, upravo je ova hladnija sezona idealna za malo mračnije tonove unutar doma. Možeš obojati jedan zid u stanu ili pak promijeniti samo nekoliko detalja kao što su jastuci, dekorativni dodaci, fotelja, zavjese....

Komadi od baršuna

S dolaskom jesenske sezone, komadi od baršuna ponovno se vraćaju u fokus kad je u pitanju uređenje interijera. Najčešće dolaze u kombinaciji s tamnijim tonovima pa su tako vrlo popularni baršunasti jastuci, dekice i prekrivači, ali i fotelje te sofe. U svaki prostor baršun unosi dozu elegancije i sofisticiranost te djeluje vrlo profinjeno. 


Galerija na zidu

Želiš li u svoj dnevni boravak unijeti malo umjetničkog štiha i razigranosti, razmisli o kreiranju galerije na zidu. Nabavi nekoliko zanimljivih i upečatljivih postera, stavi ih u zlatne, crne ili bijele okvire i tvoj će zid odmah djelovati puno ljepše i zanimljivije. Postere možeš mijenjati u skladu sa sezonom i drugim prigodama.  

Zlatni detalji

Zlatni detalji uvijek su u trendu, a u svaki će prostor unijeti dozu glamura i elegancije. Možeš nabaviti lijepu pozlaćenu lapmpu ili pak dekorativni poslužavnik koji ćeš držati na stoliću za kavu.

Mekani tepih

Postoji li išta više cozy od mekanog i čupastog tepiha? Jedan veliki mekani tepih može u potpunosti promijeniti ugođaj u prostoriji. Najbolje je odabrati one u neutralnim nijansama koji se dobro uklopiti uz svaki stil uređenja.

Rasvjeta

Za kreiranje toplog i cozy ugođaja biti će ti potrebne i lampe, fenjeri i lampice koji će u prostor unijeti dašak magije i topline. Podne lampe odličan su dekor, a za cozy osjećaj dnevni boravak možeš ukrasiti lampicama i fenjerima sa svijećama.

Dekorativno cvijeće

Biljke oplemenjuju prostor i čine ga ljepšim, a osim klasičnog sobnog bilja, u dnevnom boravku i u vazama možeš držati dekorativno cvijeće poput gipsofila, eukaliptusa ili pak pampas trave koja izgleda nevjerojatno dobro. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.