6 najkorisnijih začinskih bilja – kako ih uzgajati kod kuće

Svježe bilje odličan je način da cijelu godinu uživaš u svježim mirisima i aromama

6 najkorisnijih začinskih bilja – kako ih uzgajati kod kuće

Estragon (glavočika, zmijina trava)

Ova ukusna biljka koristi se svježa ili osušena i odlično paše mnogim jelima – jelima od mesa, povrća, uz pečenke i u umacima...  U narodnom ljekarstvu koristi se kao biljka koja povećava apetit i ublažava želučane smetnje, a pomaže i pri lošoj probavi i napuhavanju. Estragon voli sunčani i topli položaj u zavjetrini i ne podnosi propuh i hladnoću. Ne podnosi niti previsoke temperature, pa ga u ljetnim mjesecima obavezno drži u kući i ne na direktnoj svjetlosti. Što se zalijevanje tiče, ova biljka voli vodu, ali ne tolerira prenatopljenu zemlju. Pobrini se da se sav višak vode dobro ocijedi. Biljku ponovo zalij kada osjetiš da se zemlja počela sušiti.

Još bilja koje sami lako možete uzgajati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Origano
  • Timijan
  • Kadulja
  • Kopar
  • Korijander
  • Krasuljica
  • Primorski vrisak
  • Limunska trava
  • Lovor
7/7