6 najkorisnijih začinskih bilja – kako ih uzgajati kod kuće

Svježe bilje odličan je način da cijelu godinu uživaš u svježim mirisima i aromama

6 najkorisnijih začinskih bilja – kako ih uzgajati kod kuće

Bosiljak

Čak i ako nikada ne kuhaš s bosiljkom, uživat ćeš i u samom mirisu ove opojne biljke. Miomirisna svježina bosiljka pozdravit će te svaki puta kada ušetaš u kuhinju. Bosiljak možeš sama uzgojiti iz sjemena, ili pak puno jednostavnije u trgovini (ima ih u gotovo svim većim trgovačkim centrima) kupiti već gotov bosiljak u teglici. Bosiljak drži u posudi s puno drenažnih rupica na dnu i s dovoljno prostora za rast i širenje. Što se zalijevanja tiče - u ovo hladnije vrijeme, zalijevati jednom do dva puta tjedno je dovoljno (češće kada je veoma toplo u proljeće i ljeto). Začinsko bilje je bolje zalijevati ujutro, tako će imati cijeli dan da se suvišna voda dodatno ocijedi i osuši. Večernje zalijevanje moglo bi dovesti do razvoja gljivica na bosiljku. Najbolje bi bilo kada bi ga zalijevala u sudoperu - zemlju dobro natopi i onda ostavi neko vrijeme da se višak vode ocijedi. Uvijek zalijevaj samo zemlju, ne listove. Što se svjetlosti tiče – bosiljak voli direktnu izloženost sunčevoj svjetlosti, po mogućnosti više od 6 sati dnevno (najmanje 4 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/7