Bilo da želiš začinsko bilje jer lijepo izgleda u prostoru, a usput je i korisno, ili zato što želiš uštedjeti, ili pak se samo zdravije raniti - ima zaista puno bilja koje možeš uzgajati na balkonu, terasi ili pak u samoj kuhinji.
Svježe bilje odličan je način da cijelu godinu uživaš u svježim mirisima i aromama, a i čini hranu puno ukusnijom te ih je zbilja korisno imati pri ruci jer daju poseban tek juhama, varivima, umacima, salatama...
U izboru mjesta za uzgoj začinskog bilja, imaj na umu da je većini potrebno četiri do šest sati sunca svakog dana - pa ih smjesti na pravo mjesto. Postoji mnogo bilja koje možete uzgajati kako biste poboljšali kuhanje. Kada posadite vrt, nemojte samo saditi biljke koje znate, riskirati nešto drugo. Možda ćete biti iznenađeni.
Kod odlučivanja koje ćete biljke uzgajati odaberite one koje često koristite, kao i one koje su jednostavne za uzgajanje i održavanje.
Ovo je šest najzahvalnijih biljaka za uzgoj u unutrašnjim prostorima:
Svježe bilje odličan je način da cijelu godinu uživaš u svježim mirisima i aromama