10 jednostavnih i jeftinih načina na koje možeš osvježiti kuhinju

Ova jednostavna unaprjeđenja pružat će tvojoj kuhinji novi i svježiji izgled, a neće te puno koštati

10 jednostavnih i jeftinih načina na koje možeš osvježiti kuhinju

Preuređenja kuhinje mogu biti jako skupa, pogotovo ako uz nove kuhinjske elemente želiš unaprijediti i uređaje. No, ako samo želiš svojoj staroj kuhinji osvježiti izgled i malo je modernizirati, uz malo truda možeš jako puno postići. 

Ako si vješta s alatom ili imaš nekog tko će ti pomoći s takvim stvarima, na novi izgled kuhinje ne moraš potrošiti ništa. Možeš reciklirati neke stare daske u nove police, ili iskoristiti malo boje na zidovima ili kuhinjskim elementima. 

Inspiriraj se nekim od ovih prijedloga koji mogu izgledati jako efektno.

Koristi uzorke

Neki stari vintage tepih ili tapete cvjetnog uzorka mogu donijeti puno karaktera u tvoju staru i beživotnu kuhinju. Isprobaj i razne predmete s uzorcima, a uvijek možeš iskoristiti i tapete na kuhinjskim elementima.


Napravi nove police

Jedna stvar koja nam fali u većini kuhinja su mjesta za spremanje stari. Nove police mogu dobro doći i kao dekoracija, a na njima možeš izložiti sve tvoje najljepše palice, tanjure, podloške i ostale lijepe predmete u koje si ulagala godinama.

Unesi malo boje šarenim stolicama

Ako imaš neke stare stolice, pokušaj ih obojiti u različite boje. Ovo je posebno efektno u bijelim kuhinjama.

Iskoristi tanjure za dekoraciju zidova

Ako imaš neek posebno lijepe stare tanjure (pogotovo ako ti je ostao samo jedan nakon što se razbio ostatak seta) objesi ih na zidove. Lijepe vintage tanjure možeš nabaviti i na sajmovima! Samo ih zalijepi na zidove ili ih pričvrsti s držačima za tanjure.

Nabavi viseće svjetiljke

One mogu biti prekrasan nakit za tvoju kuhinju koji će povezati ostale elemente i istaknuti se.

Oboji sve u istu boju

Nabavi istu boju za zidove i kuhinjske elemente i oboji kuhinju u jednu boju. Razigranost možeš unijeti šarenim predmetima.


Nabavi novi blagovaonski stol

Možeš nabaviti jeftine blagovaonske stolove i staviti ih u kuhinju za brze doručke ili međuobroke. Novi stol može popuniti prazni prostor i unijeti modernost u kuhinju.

Pokaži svoje lijepe detalje

Makni vrata s kuhinjskih ormarića ili ih zamjeni policama. Tako će svi tvoji lijepi tanjuri i palice postati ukrasi za tvoju kuhinju.

Napravi nove ormariće za grickalice i začine

Novi jednostavni ormarići i police za začine ili grickalice pružati će ti više prostora i izgledati moderno i lijepo.

Osvježi kuhinjske uređaje novim bojama

Jesi li znala da možeš obojiti kuhinjske uređaje? Da, postoje posebne boje za uređaje koje će tvojoj kuhinji dati potpuno novi izgled uz jako malo troškova.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.