ČETVRTA SEZONA

Brazilac stiže u 'Brak na prvu': U Europu ga je doveo nogomet, a možda ostane zbog ljubavi

Tiago Coutinho Nunes voli izazove i ne boji se ljubavi tako da se uz veliku dozu znatiželje odlučio prijaviti u četvrtu sezonu 'Braka na prvu'

Tiago-51.jpg
Foto: RTL

Tiago Coutinho Nunes gotovo je šest godina u Hrvatskoj, radi u logistici u službi za korisnike u Zagrebu, sviđa mu se život koji je stvorio ovdje, a još mu samo nedostaje osoba s kojom bi sve to dijelio jer nikada nije bio istinski zaljubljen…

„U Europu sam prvo došao u Njemačku zbog nogometa, ali kako stvari nisu išle kako sam planirao, tražio sam susjednu zemlju, gdje bih mogao legalno ostati. Došao sam u Hrvatsku i počeo raditi u hostelu. Nakon toga imao sam mnogo drugih poslova (nogometni trener za djecu, instruktor za aerobik u vodi, animator, konobar u restoranima…), i još uvijek se prilagođavam kulturi ovdje, ali pozitivno je što ste puno srdačniji od ostalih zemalja“, iskren je Tiago i nastavlja:

Image
Foto: RTL

„Naravno da je bilo izazovno kad sam tek stigao, ali dobro sam se osjećao zbog nogometnog okruženja, posebno tijekom Svjetskog prvenstva 2018. godine. Rekao bih da nogomet i sport općenito ruše mnoge kulturne barijere i povezuju ljude. Budući da sam bio više uključen u nogomet u svojim počecima ovdje (Zagrebačka županijska liga, treniranje djece na obali i ovdje u Zagrebu), činilo se da nije bilo puno sudara kultura jer i ovdje svi vole nogomet.

Tiago kaže da Hrvati u početku možda nisu otvoreni kao Brazilci, ali ipak zaključuje da smo jako slični. „Na primjer, volite grljenje, zajedničke izlaske, družiti se puno s prijateljima i šaliti na račun jedni drugih. Slični smo u načinu na koji gradimo prijateljstva, i to je divno, fantastično. Rekao bih da je najveća razlika osmijeh, mi se stvarno češće smijemo nego vi ovdje, i na kraju, ali ne manje važno - znamo plesati, a vi tako, tako“, kroz smijeh objašnjava Tiago koji ne skriva koliko voli hrvatsku kuhinju, a njegovi su favoriti ljeti crni rižoto i jela s plodovima mora te zimi domaća janjetina. A kad ga pitate za Hrvatice, diplomatski odgovara:

Image
Foto: RTL

„Žene u Hrvatskoj različite su u svakoj regiji pa se ne bih usudio generalizirati, ali kad je riječ o dubljim odnosima, stvarno su vrhunske. Kako se još nisam skrasio s nekim, rekao bih da je to moja krivica, ali općenito, Hrvatice su sjajne žene.“

Voli izazove i ne boji se ljubavi tako da se uz veliku dozu znatiželje odlučio prijaviti u četvrtu sezonu 'Braka na prvu'. „Činilo mi se da je sjajna prilika isprobati ovaj društveni eksperiment koji možda može dovesti do upoznavanja nekoga za cijeli život. Ušao sam u to s mišlju - ako ne probam, neću znati. Nadam se da ću pronaći nekoga privlačnog izvana i iznutra i možda se i čak i zaljubiti“, kaže i dodaje da se ne opterećuje budućnošću, ali ipak se može zamisliti da sa svojom odabranicom ostane živjeti u Hrvatskoj.

Četvrtu sezonu sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' gledajte od ponedjeljka, 29. siječnja u 21.15 sati na RTL-u, a 24 sata prije na platformi Voyo!