Avokado zrelost i najbolje vrijeme za konzumaciju

Avokado i njegova zrelost često nam znaju stvoriti problem pri nabavci ove tropske voćke

Avokado zrelost i najbolje vrijeme za konzumaciju

Da vaš ulog u voće koje nije niti malo jeftino ne bi propao, otkrivamo kako prepoznati zrelost avokada

Avokado je cijenjena ali i skupa tropska voćka, a morate znati prepoznati zrelost avokada kako biste odabrali najbolje. 

ImageNije nemoguće da ćete i nakon čitanja ovoga članka kupiti avokado koji uopće neće biti jestiv.  Avokado je privlačan jer nas zavode predivne fotke voćke koje viđamo posvuda pa se odlučimo probati ovu kod nas nesvakidašnju voćku ne znajući prepoznati zrelost avokada. 

Evo i koji su to sve koraci koji će vam pomoći da uživate u njegovom ukusu, teksturi i svježini. 
Ovo su detalji na koje treba obratiti pažnju dok proučavate zrelost avokada:
- kada ga birate, avokado opipajte, odnosno blago ga stisnite. Ako je mek i podatan na dodir, ali nikako toliko mekan da se raspada, pronašli ste savršen avokado. 
- boja je  najbolji pokazatelj za zrelost avokada i njegovo unutarnje stanje. Ako je potpuno zelen, velike su šanse da je tvrd i nezreo. 
- uzmite avokado, skinite ostatak peteljke te pogledajte da li je peteljka u dnu tamno smeđe boje, ako jeste, vaš avokado je prezreo. 

Nemoguće je na avokadu procijeniti zrelost i ne možete biti sigurni hoće li vas u unutrašnjosti avokada dočekati ružne smeđe mrlje, što ovisi o načinu na koji se avokado transportirao.
No ako zapamtite ove savjete kako procijeniti zrelost avokada, rizik se isplati kada uzmemo u obzir sva blagotvorna svojstva ove magične i skupe tropske voćke.