Mogu biti toksične

Ove namirnice nikad nemoj podgrijavati u mikrovalnoj pećnici

Mikrovalna pećnica hranu koju zagrijavamo ne obrađuje ravnomjerno pa bakterije koje se nalaze u njoj mogu preživjeti, a može doći i do nastanka toksina

pexels-alexander-zvir-4253431.jpeg
Foto: Pexels

Piletina

Najvažnija stvar koju trebamo shvatiti kad je riječ o mikrovalnim pećnicama je to da njihova toplina ne ubija uvijek loše bakterije jer se toplina ne raspoređuje uvijek ravnomjerno kod zagrijavanja hrana. Imajući to na umu, podgrijavanje ili kuhanje mesa u mikrovalnoj nije najsretnije rješenje, a to svakako vrijedi za piletinu. Budući da mikrovalna ne zagrijava sve dijelove mesa ravnomjerno, veća je vjerojatno da će određene bakterije, poput salmonele, preživjeti. Stoga je vrlo važno piletinu najprije dobro skuhati kako bi se uklonile sve bakterije. Isto vrijedi i za druge vrste mesa. Iz tog razloga, mikrovalnu nikad ne bismo trebali koristiti za pripremu sirovog mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
6/8