Mogu biti toksične

Ove namirnice nikad nemoj podgrijavati u mikrovalnoj pećnici

Mikrovalna pećnica hranu koju zagrijavamo ne obrađuje ravnomjerno pa bakterije koje se nalaze u njoj mogu preživjeti, a može doći i do nastanka toksina

pexels-alexander-zvir-4253431.jpeg
Foto: Pexels

Otkako su se pojavile na tržištu, mikrovalne pećnice postale su 'must-have' dodatak svakog kućanstva. Nude praktično rješenje za pripremu brzih obroka i podgrijavanje hrane, osobito u onim trenucima kada nemamo dovoljno vremena za kuhanje. Ipak, postoje određene pogreške kod korištenja mikrovalne pećnice na koje treba pripaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Probudi svoj organizam

Hrana za vitalnost: Top 5 najzdravijih proljetnih namirnica

I dok već svi znamo da u mikrovalnu ne smijemo stavljati plastiku, metal niti aluminijsku foliju, važno je imati na umu da postoje i neke namirnice koje se ne smiju podgrijavati u mikrovalnoj pećnice jer tada mogu postati toksične. Naime, mikrovalna pećnica hranu koju zagrijavamo ne obrađuje ravnomjerno pa bakterije koje se nalaze u toj hrani mogu preživjeti, a može doći i do proizvodnje kancerogenih spojeva.

Ako često koristiš mikrovalnu pećnicu, svakako budi oprezna, a u nastavku doznaj koje to namirnice u njoj nikad ne bi trebala podgrijavati.

1/8