Otkako su se pojavile na tržištu, mikrovalne pećnice postale su 'must-have' dodatak svakog kućanstva. Nude praktično rješenje za pripremu brzih obroka i podgrijavanje hrane, osobito u onim trenucima kada nemamo dovoljno vremena za kuhanje. Ipak, postoje određene pogreške kod korištenja mikrovalne pećnice na koje treba pripaziti.
I dok već svi znamo da u mikrovalnu ne smijemo stavljati plastiku, metal niti aluminijsku foliju, važno je imati na umu da postoje i neke namirnice koje se ne smiju podgrijavati u mikrovalnoj pećnice jer tada mogu postati toksične. Naime, mikrovalna pećnica hranu koju zagrijavamo ne obrađuje ravnomjerno pa bakterije koje se nalaze u toj hrani mogu preživjeti, a može doći i do proizvodnje kancerogenih spojeva.
Ako često koristiš mikrovalnu pećnicu, svakako budi oprezna, a u nastavku doznaj koje to namirnice u njoj nikad ne bi trebala podgrijavati.