I drugi put pametnije

Vrijeme je za inventuru: 6 stvari koje bi trebala izbaciti iz smočnice

Kuhinjske ormariće i smočnicu treba držati čistima jer u suprotnom riskiraš da adresu s tobom dijele moljci, žišci i ostali neželjeni cimeri

pexels-karolina-grabowska-6660254.jpg
Foto: Pexels

Prašak za pecivo, soda bikarbona, kvasac

Neotvoreni prašak za pecivo ima rok trajanja oko šest mjeseci, dok soda bikarbona može trajati do 18 mjeseci. Ako se otvore, oba se trebaju upotrijebiti u roku od šest mjeseci. Ako nisi sigurna kada si ih otvorila, provedi mali test. Dodaj malo sode bikarbone u vruću vodu s octom. Ako se počne pjeniti, soda je još uvijek dobra. Isti test napravi s praškom za pecivo, ali bez octa. Uspi ga u običnu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o kvascu, drži se roka na pakiranju i baci onog kojemu je rok istekao. Kvasac traje oko četiri mjeseca ako se čuva u hladnjaku te nekoliko godina, ako je u zamrzivaču.

Image
Foto: Unsplash
5/7