Cvjećarstvo

Što je uskolisna lovor višnja? Kako brinuti o uskolisnoj lovor višnji?

Sviđa vam se izgled lovor višnje ali nemate puno prostora za sadnju? Uskolisna lovor višnja je kompaktnija sorta lovor višnje. Donosimo sve što trebate znati o uskolisnoj lovor višnji.

uskolisna-lovor-višnja.jpg
Foto: Pixabay

Uskolisna lovor višnja je popularni kompaktni oblik obične lovor višnje, koji daje upadljive, mirisne, uspravne bijele klasove cvjetove, crni plod i sjajno usko tamnozeleno lišće. Uskolisna lovor višnja je jedan od najizdržljivijih odabira, čini nevjerojatnu živicu i vrlo dobro podnosi obrezivanje. No, kako uzgojiti i brinuti o uskolisnoj lovor višnji?

Uskolisna lovor višnja će u zrelosti narasti do visine od skoro metra, s širinom od 3,5 metara. Ima tendenciju da se popuni točno do tla i stoga ne zahtijeva nužno biljke sprijeda, a pogodna je za sadnju u različitim uvjetima. Uskolisna lovor višnja raste srednje brzo, au idealnim uvjetima može se očekivati ​​da će živjeti 50 ili više godina.

Uskolisna lovor višnja najbolje uspijeva na suncu ili u djelomičnoj sjeni. Najbolje uspijeva u prosječno do ravnomjerno vlažnim uvjetima, ali neće tolerirati stajaću vodu. Može zahtijevati dodatno zalijevanje tijekom razdoblja suše ili dugotrajne vrućine. Uskolisna lovor višnja vrlo je tolerantna na gradsko onečišćenje i čak će uspijevati u gradskim sredinama. Ovo je sve što trebate znati o uskolisnoj lovor višnji.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.