Tkanina

Što je poliuretan tkanina? Za što se koristi poliuretan tkanina?

Jeste li znali da je poliuretan tkanina izvrsna za vrećice za zamrzavanje? Donosimo što je poliuretan tkanina te kako se ona koristi.

tkanina.jpg
Foto: Pixabay

Poliuretan tkanina je meka, fleksibilna, otporna i vodootporna tkanina. Poliuretan je laminatna tkanina koja se sastoji od 2 sloja, a to su poliesterska tkanina i vrlo tankak sloj poliuretanskog filma zalijepljenog na poleđini. Poliester se preferira u odnosu na pamuk jer je teško imati vodootporan proizvod od pamuka.

Poliesterska strana poliuretan tkanine može biti obična ili s tiskanim dizajnom. Zadržat će rastezljivost čak i uz dodatni poliuretanski sloj. To čini izuzetno otpornu tkaninu koja će trajati mnogo godina. Važno je napomenuti da poliuretanska tkanina ostaje mekana na dodir, za razliku od pamučne tkanine.

Osim uobičajene poliuretan tkanine, postoji i eco-poliuretan tkanina. U ovoj posebnoj verziji poliuretan tkanine, poliuretan je napravljen od obnovljivih sirovina, kao što su biljna ulja, a ne mineralna ulja. Eco-poliuretan je pametan izbor za okoliš. Eco-poliuretan se proizvodi pomoću ljepila bez otapala u duhu ekološke održivosti. Dobivena laminirana tkanina potpuno je sigurna za zdravlje.