Tehnologija

Koliko traje punjenje električnog automobila?

Planirate nabaviti električni automobil i zanima vas koliko traje punjenje električnog automobila? Donosimo sve što trebate znati vezano za punjenje električnog automobila.

električni-automobil.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Električni automobili postaju sve popularniji među vozačima koji žele njihovu ekološku prihvatljivost i vrhunski dizajn. Osim toga, električni automobili su izvrsni za ljude koji žele uštedjeti i kloniti se benzinskih postaja. Osim toga, električne automobile je sve jeftinije posjedovati i lakše ih je održavati, zahvaljujući velikom broju stanica za punjenje na benzinskim postajama, poslovnim zgradama, trgovačkim centrima i drugim javnim mjestima. No, koliko traje punjenje električnog automobila?

Play logo

Vrijeme punjenja električnog automobila može varirati zbog nekoliko čimbenika. Koji je vaš izvor energije? Koliko snage može podnijeti vaš električni automobil ? Kako vozači mogu napuniti svoja vozila i brže se vratiti na cestu? Ovisno o izvoru punjenja električnog vozila i kapacitetu baterije, neki vozači mogu napuniti svoje automobile do 80% u samo 30 minuta pomoću brzog punjača, dok drugi automobili nemaju takvu mogućnost brzog punjenja.

Veličina baterije električnog automobila najviše utječe na vrijeme punjenja električnog automobila. Jednostavno rečeno, što vaš električni automobil ima veći kapacitet baterije, to će mu trebati više vremena da se u potpunosti napuni. Stoga ne postoji jednostavan odgovor na pitanje koliko traje punjenje električnog automobila jer to ovisi o vrsti automobila i veličini baterije.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.