olakšajte si proces

Kako skinuti stare tapete?

Postoje mnoge metode skidanja tapeta sa zidova, a u nastavku saznajte kako skinuti stare napete na najjednostavniji način

wallpaper-416045_1280.jpg
Foto: Pixabay

Skidanje tapeta može predstavljati probleme ako nismo sigurni kako se pravilno radi i, naravno, ako se u toj situaciji nikada nismo pronašli. No, za sve postoji prvi put, a danas na internetu možete pronaći pomoć za sve pa tako i savjete kako skinuti stare tapete.

Image

Ponekad se zna dogoditi da se tapete skidaju same od sebe pa nećete imati previse posla. Na jednom ih kraju tada malo odignite od zida, primite s prstima te vucite dok se cijela rola ne odlijepi. No, nažalost, ova je situacija previše idilična da bi bila česta pa ćete se vjerojatno trebati pomučiti malo više. Ali, da biste stavili nove i ljepše tapete, morate naučiti kako skinuti stare tapete pa se ovaj proces itekako isplati.

Ako u trenutku odljepljivanja shvatite da skidate samo gornji sloj tapete dok donji i dalje ostaje zalijepljen za zid, odmah stanite jer ćete si zakomplicirati život. U ovom slučaju, uzmite prskalicu i u nju natočite običnu, vruću vodu. Na jednom komadu zida pošpricajte određenu površinu tapete i ostavite nekoliko minuta da se upije. Nakon toga probajte ponovno odlijepiti te ako vidite da se sada vaše tapete jednostavnije skidaju, na isti način pošpricajte još nekoliko kvadrata zida.

Obavezno špricajte dio po dio zida jer vam se tapete ne smiju previse smočiti da ne krenu pucati. Špahtlu uzmite u ruku za one komadiće koje baš nikako ne možete odlijepiti sami.

Sada ste postali majstori i znate kako skinuti stare tapete, ali svakako prije cijelog ovog procesa zaštitite podove i namještaj u prostoriji kako se ne bi oštetili ili uprljali.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.