Praktični savjeti

Kako se tuširati hladnom vodom?

Čuli ste za prednosti hladnog tuša no ne znate kako se tuširati hladnom vodom? Ovi savjeti za tuširanje hladnom vodom omogućit će vam bezbrižne hladne tuševe.

tuširanje-hladnom-vodom.jpg
Foto: Pixabay

Hladni tuševi su svi tuševi s temperaturom vode ispod 20°C. Hladni tuševi mogu imati velike zdravstvene prednosti. Terapija vodom, također nazvana hidroterapija, koristi se stoljećima kako bi se iskoristila sklonost našeg tijela da se prilagodi težim uvjetima. Kao rezultat toga, naša tijela postaju otpornija na stres. Prije nego naučite kako se tuširati hladnom vodom, potrebno je poznavati osnovne prednosti tuširanja hladnom vodom.

Tuširanje hladnom vodom pomaže poboljšati metabolizam. Bijela masnoća je masnoća koju povezujemo s uvjetima kao što su pretilost i bolesti srca, ali svi ljudi su rođeni sa smeđom masnoćom. Zdrava razina smeđe masti ukazuje da će bijela mast biti na zdravoj razini. A smeđa mast se aktivira izlaganjem hladnoj temperaturi, odnosno hladnim tuševima. Još jedna prednost tuširanja hladnom vodom je poboljšanje cirkulacije. Može se osjećati neugodno uroniti svoje tijelo u hladnu vodu, ali može biti i okrepljujuće. To je zato što voda koja je hladnija od naše prirodne tjelesne temperature uzrokuje da tijelo radi nešto teže kako bi održalo svoju temeljnu temperaturu te na taj način poboljšava cirkulaciju. No, kako se tuširati hladnom vodom?

Za ovaj način kako se tuširati hladnom vodom najprije počnite polaganim snižavanjem temperature na kraju uobičajenog tuširanja. Ohladite vodu dovoljno da se počnete osjećati neugodno. Zatim ostanite pod vodom 2 ili 3 minute. Duboko disanje pomoći će vam da smanjite nelagodu u vašem umu. Sljedeći put kada isprobate ovu vježbu, učinite vodu malo hladnijom. Pokušajte izdržati još minutu-dvije u hladnijoj vodi. Nakon što ovu aktivnost izvršite 7 do 10 puta, otkrit ćete da biste se čak mogli veseliti smanjivanju tople vode.