Održavanje

Kako i s čime najbolje očistiti ekran laptopa?

Ekrani laptopa su osjetljivi i skloni su prašini, mrljama i otiscima prstiju. Čišćenje ekrana laptopa je bitno ne samo radi estetike, već i radi funkcionalnosti. No, s čime očistiti ekran laptopa?

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Čišćenje ekrana laptopa je važno jer pomaže u održavanju jasnog i oštrijeg prikaza slike. Prije nego što krenete u čišćenje ekrana, važno je da ga prvo isključite te odspojite od struje. Za čišćenje ekrana laptopa preporučuje se korištenje mikrofiberske krpe jer ona neće ogrebati ekran. Nemojte koristiti papirnate maramice, krpe ili ručnike jer oni mogu ostaviti vlakna i ogrebati površinu ekrana. No, što ne smijete koristiti za čišćenje ekrana laptopa?

Prilikom čišćenja ekrana laptopa izbjegavajte upotrebu alkohola, amonijaka i drugih kemikalija jer mogu oštetiti ekran. Ako vam je potrebno sredstvo za čišćenje koje će učinkovito ukloniti mrlje i prljavštinu, kupite posebno sredstvo za čišćenje ekrana koje je namijenjeno za upotrebu na osjetljivim površinama.

Kada čistite ekran, nježno prelazite po njemu kružnim pokretima dok se ne ukloni sva prljavština. Pazite da ne pritiskate previše jer prevelik pritisak može oštetiti ekran. Također, ne koristite vodu ili bilo kakve tekućine jer mogu prodrijeti u unutrašnjost laptopa i oštetiti ga. Za najbolje rezultate, koristite mikrofibersku krpu i posebno sredstvo za čišćenje ekrana koje je namijenjeno za upotrebu na osjetljivim površinama.